Slovnaft Cup, negyeddöntők: A DAC elleni keddi meccsen Šestákot is bevetik a poprádiak

Kedden és szerdán rendezik a labdarúgó Szlovák Kupa (Slovnaft Cup) negyeddöntőit. A DAC kedd este (18.00) a II. labdarúgóliga Keleti csoportjában a tabella 6. helyén tanyázó poprádiakat fogadja.

Slovnaft Cup, negyeddöntők: A DAC elleni keddi meccsen Šestákot is bevetik a poprádiak
Fotó: Paraméter

A vendégekre oda kell figyelni, ugyanis a nyolcaddöntőben otthonában 3:0-ra verték a Tipos Ligában játszó Tatran Prešov csapatát. A poprádiak mezében csatasorba áll az egykori sokszoros szlovák válogatott, Stanislav Šesták, aki a közelmúltban még a Ferencváros sikereiért küzdött.

Ami a DAC-ot illeti, idén tétmérkőzésen még veretlen, s a kupasorozatban is teljesítette az elvárásokat. A sárga-kékek vezetőedzője, László Csaba nem küldheti csatába a sérüléssel bajlódó Kwint és Mervót. A dunaszerdahelyiek nem becsülik le II. ligás ellenfelüket, egyértelmű céljuk a továbbjutás kivívása. A továbbjutó a Slovnaft Cup áprilisban sorra kerülő elődöntőjében a Skalica–Žilina párharc győztesével méri össze a tudását.

A negyeddöntőben egy találkozón dől el a továbbjutás. Amennyiben rendes játékidőben döntetlennel fejeződik be a párharc, akkor nincs hosszabbítás, tizenegyesek következnek.

 

A Slovnaft Cup negyeddöntőjének műsora:

Március 7. (kedd)

18.00: FC DAC 1904–FK Poprad (játékvezető: I. Kružliak)

 

Március 8. (szerda)

14.30: MFK Skalica–MŠK Žilina (Marhefka).

15.00: ŠKM Liptovský Hrádok–MFK Zemplín Michalovce (Smolák).

18.00: Slovan Bratislava–AS Trenčín (Vlk).

ái