Slovnaft Cup: Kiderült, ki lesz a DAC ellenfele a nyolcaddöntőben

Az Erdőhátra utazik a DAC a Slovnaft Cup 5. fordulójában.

A Szlovák Labdarúgó-szövetség Múzeumában csütörtökön délelőtt kisorsolták a Slovnaft Cup nyolcaddöntőjének párosításait. A két hét múlva esedékes találkozón a DAC az FK Senica otthonában mutatkozik be.

A többi élvonalbeli csapathoz hasonlóan az erdőháti együttes is a 2. fordulóban kezdte meg az idei kupaszereplését. Előbb egy V. ligás csapatot búcsúztatott (Dolné Vestenice, 5:0), majd következett a negyedik vonalban szereplő Hlohovec (2:1), szerdán pedig 11:0 arányban győztek az V. liga képviselője, Horné Orešany pályáján.

A DAC eddig három III. ligás csapat otthonában mutatkozott be. Nyitásként a Púchovot verte 5:2-re (gólszerzőink Šatka 2, Davis tizenegyesből, Almási, Ljubičić), majd Belluson győzött 4:1-re (Bayo 3, Pačinda), múlt kedden pedig Vranovban is 5:2 arányban diadalmaskodott (Bayo 2, Kalmár 2 – az egyiket tizenegyesből, Tretyakov).

A Slovnaft Cup 5. fordulójának hivatalos játéknapja október 24. A kupasorozat szabályai szerint a negyeddöntőig egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, rögtön a büntetőpárbaj következik. 

A negyeddöntő összecsapásait 2019 márciusában rendezik; ennek párosításait külön sorsolják majd.

A hazai kupasorozatban a Senica tartozik a DAC leggyakoribb ellenfelei közé. A Szlovák Kupában legutóbb a 2014/15-ös idény elődöntőjében találkoztak, akkor mindkét találkozón 1:0-ás hazai siker született, és a Senica tizenegyesekkel jutott a fináléba. 2012-ben mindjárt az első játéknapon sorsolták össze a két csapatot, és 1:7 arányban kapott ki az Erdőháton az akkor második ligás DAC. Nagyobb sikerrel jártak a sárga-kékek az 1991/92-es idényben, amikor szintén Senicán kezdték a kupaszereplést, és 2:2-es döntetlen után tizenegyesekkel lépték át a II. ligás hazaiakat. Hasonló volt a forgatókönyv a DAC számára kupagyőzelemmel záruló 1986/87-es szezonban is – mindössze annyi különbséggel, hogy akkor 1:1 után következtek a büntetők.

A Slovnaft Cup 2018/19-es nyolcaddöntőjének párosításai:

FC Nitra - MFK Tatran Liptovský Mikuláš

FK Železiarne Podbrezová - Partizán Bardejov/FC Spartak Trnava

MFK Skalica - AS Trenčín

FK Senica - FC DAC 1904

1. FC Tatran Prešov/MŠK Žilina - FK Pohronie/ŠKF Sereď

FC ŠTK 1914 Šamorín - FK Poprad

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Odeva Lipany

FC Košice - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble

fcdac.sk