*á.š Slovnaft Cup, elődöntő – visszavágók: Idegenbeli siker kell a DAC továbbjutásához, a Slovannál nem számolgatnak | DAC

Slovnaft Cup, elődöntő – visszavágók: Idegenbeli siker kell a DAC továbbjutásához, a Slovannál nem számolgatnak

Kedden és szerdán rendezik a Slovnaft Cup elődöntőjének visszavágóit – a DAC idegenben harcolná ki a továbbjutást, míg a ViOn-Slovan találkozó szinte már csak formalitásnak számít.

Slovnaft Cup, elődöntő – visszavágók: Idegenbeli siker kell a DAC továbbjutásához, a Slovannál nem számolgatnak
Fotó: Cséfalvay Á. András

A DAC egy hete csupán 1:1-es döntetlent játszott a Ružomberok együttesével a MOL Arénában. Jó iramban zajlott a mérkőzés, mindkét csapat előtt adódtak helyzetek. A vezetést a hazaiak szerezték meg Schäfer révén, aki gyönyörűen szlalomozott át a védők között, majd az ötöshöz érve higgadtan a kapuba gurított. A sárga-kékek ezt követően is több komolyabb helyzetet dolgoztak ki, de a rózsahegyiek kapuját védő Macík óriási bravúrokat bemutatva tartotta meg csapatát. A hajrára aztán felélénkült a vendégek játéka, ez pedig az egyenlítésükhöz vezetett.

A DAC hétvégén egy 2:0-s nagyszombati győzelemmel hangolódott a szerdai kupavisszavágóra. A dunaszerdahelyi klub háza tájékán bíznak a továbbjutásban: Bernd Storck vezetőedző a hétvégi bajnokit követően elmondta, hogy ha csapata a kupában is meg tudja ismételni a Spartak elleni teljesítményt, akkor bejutnak a döntőbe. Hasonló véleményen van Martin Jedlička, a csapat hálóőre: „Minden nyitott még a rózsahegyi visszavágó előtt, ahol gólt kell szereznünk. Tovább akarunk jutni és elhódítani a kupát.”

A jelenlegi állás szerint a Ružomberok van előnyben idegenben lőtt góljának köszönhetően, így a sárga-kékeknek mindenképp be kell találniuk Rózsahegyen a továbbjutáshoz. Egy esetleges gól nélküli döntetlen a Ružomberok sikerét eredményezné, viszont egy többgólos remi már a DAC-nak kedvezne.

A másik ágon a Slovan Aranyosmaróton lép pályára, ahol a hazaiaknak háromgólos hátrányt kellene ledolgozniuk. A két csapat egy héttel ezelőtt nyújtott játékát figyelembe véve nem sok esély mutatkozik arra, hogy a ViOn meglephetné a Slovant – főként, hogy a pozsonyiak válláról már lekerült egy teher azzal, hogy az elmúlt hétvégén bebiztosították elsőségüket a bajnokságban.

Ennek ellenére ifj. Ján Kozák, a Slovan vezetőedzője semmit sem bíz a véletlenre. „Nagy az előnyünk, de nem becsüljük le a visszavágót. Tudjuk, hogy a Zlaté Moravce otthon erősebb, mint idegenben, nem számítunk sétagaloppra. Biztos, hogy nem fogunk számolgatni, győzni akarunk a visszavágón és bejutni a döntőbe” – nyilatkozta Kozák a klub hivatalos oldalának.


A Slovnaft Cup, elődöntő – visszavágók:

Június 23. (kedd)

FC ViOn Zlaté Moravce – ŠK Slovan Bratislava (18:00)

Június 24. (szerda)

MFK Ružomberok – FC DAC 1904 (18:00)


Az elődöntő első mérkőzései:

ŠK Slovan Bratislava – FC ViOn Zlaté Moravce 4:1 (2:1)

Gólszerzők: 8., 28. Ožbolt, 73. Medved, 83. Strelec – 14. Cmiljanič

FC DAC 1904 – MFK Ružomberok 1:1 (1:0)

Gólszerzők: 10. Schäfer – 84. Brenkus


(tt)