*á.š Slovnaft Cup: Az elődöntőbe jutás a tét Dunaszerdahelyen | DAC

Slovnaft Cup: Az elődöntőbe jutás a tét Dunaszerdahelyen

Szerdán rendezik a Slovnaft Cup negyeddöntőjét, amelyben a DAC Dunaszerdahelyen lép pályára.

Slovnaft Cup: Az elődöntőbe jutás a tét Dunaszerdahelyen
Fotó: Cséfalvay Á. András

Több hónapos szünet után a negyeddöntővel folytatódik a Slovnaft Cup, amelyben a DAC hazai pályán fogadja az egyetlen állva maradt második ligás együttest, az FK Popradot. A két csapat három évvel ezelőtt szintén a kupa negyeddöntőjében találkozott utoljára – akkor a poprádi csapat nagy meglepetésre 0:1-es győzelemmel távozott Dunaszerdahelyről.

A sárga-kékek a bajnokság tavaszi fordulójában már három mérkőzést lejátszottak, ezeken háromszor döntetleneztek. A Senica és Ružomberok elleni találkozón még nyögvenyelősen ment a játék, a Žilina ellen azonban már összekapták magukat, és ha a második félidőben is olyan intenzitással futballoztak volna, mint az elsőben, akkor elhozzák a három pontot Zsolnáról.

A Poprad számára csak most hétvégén kezdődik meg a második liga, a csapat jelenleg a negyedik helyen áll 7 ponttal lemaradva a listavezető Banská Bystricától és a második Dubnicától. A téli felkészülés során öt mérkőzést játszottak, abból kétszer nyertek (Prešov 2:1, Lipany 1:0), egyszer döntetleneztek (Kurszk 1:1), kétszer pedig kikaptak (Nitra 0:2, Pohronie 0:2).

„A Poprád bebizonyította, hogy jó csapat, hiszen ilyen messze eljutott a kupában. Bár a második vonalban szerepel, tapasztalt labdarúgókból álló, minőségi gárdája van, sokan közülük a Fortuna Ligában is futballoztak. Nem lesz tehát könnyű dolgunk, nem szabad semmit sem alábecsülni. Bízom benne, hogy jól felkészültünk az összecsapásra és kiharcoljuk a továbbjutást”

– nyilatkozta a klub honlapjának Dominik Kružliak.

A szerdai találkozón nem léphet pályára Martin Jedlička, ugyanis a Spartak Trnava elleni nyolcaddöntős találkozón a kiállítás sorsára jutott, viszont a Žilina elleni hétvégi bajnokin sérüléssel bajlódó Száraz Benjamin már várhatóan bevethető lesz. Hélder Cristovao vezetőedző továbbá nem számíthat a szintén sérült Milan Šimčákra, Ernest Boatengre és Lukáš Čmelíkre.


A DAC útja a negyeddöntőig:

Nyolcaddöntő: FC DAC 1904 - Spartak Trnava 0:0, 11-esekkel 4:3
4. forduló: TJ Družstevník Radimov - FC DAC 1904 0:2
3. forduló: FTC Fülek - FC DAC 1904 0:0, tizenegyesekkel: 5:6
2. forduló: FK Podkonice – FC DAC 1904 0:4


A Poprad útja a negyeddöntőig:

Nyolcaddöntő: Poprad - Banská Bystrica (II. liga) 3:0 (0:0)
4. forduló: Spišské Podhradie (IV. liga) - Poprad 0:3 (0:1)
3. forduló: Tatran Prešov (III. liga) - Poprad 0:2 (0:1)
2. forduló: Stropkov (III. liga) - Poprad 0:2 (0:0)
 

Ami a többi találkozót illet: a Sereď Aranyosmaróton látja vendégül a Ružomberok csapatát, a Nitra a ViOn-nal csap össze, míg a bajnokságban listavezető Slovan Zsolnán, az AS Trenčín ideiglenes otthonában vendégeskedik.

Akárcsak az előző fordulókban, a negyeddöntőt is egy győztes mérkőzésig játsszák. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, egyből a büntetőpárbaj következik.


A Slovaft Cup negyedöntőjének programja:

Március 4. (szerda)

ŠKF Iclinic Sereď – MFK Ružomberok (14:30)

AS Trenčín – ŠK Slovan Bratislava (16:30)

FC Nitra – FC ViOn Zlaté Moravce (17:30)

FC DAC 1904 – FK Poprad (18:30)


(tt)