Slovnaft Cup, 4. forduló: A DAC idegenben, a Hodos hazai pályán küzd a továbbjutásért

Szerdán a 4. forduló párharcaival folytatódik a labdarúgó Szlovák-kupa idei kiírása.

Slovnaft Cup, 4. forduló: A DAC idegenben, a Hodos hazai pályán küzd a továbbjutásért
Fotó: fcdac.sk

A DAC ismét idegenben, ezúttal a IV. ligás Nyitrakörtvélyes (Hrušovany) pályáján küzd a továbbjutásért. Marco Rossi minden bizonnyal ezúttal is jobbára a bővebb keret tagjait küldi csatába. Egyértelmű: az erőviszonyokra való tekintettel a sárga-kékek továbbjutása kötelező feladatnak számít.

A nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjának hodosi újonca még sosem szerepelt a legjobb 32 csapat mezőnyében, már a 3. fordulóban való felbukkanása is dicső tettnek számított. A DAC egykori játékosa, Rostislav Prokop által irányított vendéglátók a 3. fordulóban a II. ligás Pohronie alakulatát búcsúztatták (1:0). Az úgyszintén II. ligás iglóiak elleni újabb hazai kupapárharcukat (kezdési: 16.30-kor) megelőzően gondban vannak a csallóköziek. Adiaba térdét épp szerda reggel műtik. Első számú kapusuknak, ifj. Jozef Olejníknak eltört a keze, Csonka Árpád térdszalag-szakadás miatt dőlt ki a sorból, Kayembe és Handziuk is sérüléssel bajlódik. Bognár Zoltánt pedig munkaadója Németországba küldte szolgálati útra. A problémák ellenére is szeretnének helyt állni a tartalékos összeállításban pályára lépő hodosiak, akik azt ígérik a szurkolóknak, hogy jól megizzasztják soros vetélytársukat. A kupacsata nézői számára szuvenírként szolgál az egyedi belépőjegy, s a félidei tombolahúzásnak köszönhetően többen értékes ajándékkal távoznak a mérkőzés lefújása után Hodosból.

 

Egyébként a 4. fordulóban is egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, tizenegyesrúgások döntenek a győztesről.

 

A Slovnaft Cup 4. fordulójának a műsora

Szeptember 27. (szerda)

15.30: Hrušovany–FC DAC 1904

Bánová–Zvolen

Malženice–Skalica

Belá-Dulice–MFK Ružomberok

Lipany–MŠK Žilina

Medzev–AS Trenčín

Dubnica–Liptovský Mikuláš

Námestovo–Spartak Trnava

Borčice–Lokomotíva Košice

 

16.00: Šimonovany-Partizánske–Inter Bratislava

Losonc–FC Nitra

FC Petržalka–Poprad

 

16.30:Hodos–Spišská Nová Ves

 

19.00: Myjava–Slovan Bratislava

 

Október 4-én játsszák

Snina–Zemplín Michalovce

Soľ–Železiarne Podbrezová

ái