*á.š Slovan-DAC - Janeiro: "Ha házat akarunk építeni, akkor előbb az alapokra kell koncentrálni" | DAC

Slovan-DAC - Janeiro: "Ha házat akarunk építeni, akkor előbb az alapokra kell koncentrálni"

Gól nélküli döntetlennel ért véget a 18. forduló rangadója, a Slovan-DAC bajnoki. Lássuk, hogyan vélekednek a látottakról az edzők: 

Slovan-DAC - Janeiro: "Ha házat akarunk építeni, akkor előbb az alapokra kell koncentrálni"
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

Joao Janeiro (DAC): „Kemény és harcias mérkőzés volt. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, noha a Slovannál volt többet a labda. Térfélcsere után igyekeztünk nagyobb nyomást kifejteni az ellenfélre. Az eredménnyel elégedett vagyok. Ha házat akarunk építeni, akkor előbb az alapokra kell koncentrálni. Nálam a védekezés a kapusnál kezdődik, majd a védelemmel folytatódik és a támadósorral zárul. Megváltoztattuk a védekezésünket, ebben változott meg a csapat játéka, amióta átvettem az irányítást. Négy meccsen nem kaptunk gólt, ugyanakkor ez az első, amikor nem is rúgtunk.”

Vladimír Weiss (Slovan): „Pontért jött a DAC, és azt sikerült is megszereznie. Védekező felállásban játszottak, de a hibánk után megvolt az esélyük a gólszerzésre. A második félidőben nekünk is adódott lehetőségünk, mégsem találtunk a kapuba. A legnagyobb ellenségünk a pálya talaja. Nekünk van a legszebb stadionunk, de a legrosszabb pályánk, amelyen lehetetlen gyors futballt játszani. A döntetlent igazságos eredménynek tartom. A DAC jól védekezett, mi pedig nem tudtuk megnyerni a meccset.”


(dac1904.sk)