Sereď-DAC – Hyballa: Ez volt az eddigi legrosszabb mérkőzés, mióta itt vagyok

A DAC 3:1-es vereséget szenvedett a Szered vendégeként. Peter Hyballa vezetőedző nem spórolt a kritikával.

Sereď-DAC – Hyballa: Ez volt az eddigi legrosszabb mérkőzés, mióta itt vagyok
Peter Hyballa (Archív felvétel)

"Részünkről ez az eddigi legrosszabb mérkőzés, mióta itt vagyok a klubnál. Nem voltam elégedett a támadások építésével. Amit a széleken próbáltunk játszani, az nem jött össze. Az első labdaérintés és a letámadás is gyenge volt. Láttuk a csapaton, hogy nem tud áttörni ezen a kedvezőtlen állapoton, ellentétben a többi mérkőzéssel, amelyeken ez sikerült. Sokat cseleztünk, mindenki maga próbálta megoldani a dolgokat, a második bekapott gól után pedig már mentálisan sem voltunk ott." - szögezte le Hyballa a mérkőzést követő sajtótájékoztatón, kiemelve, hogy a játékosok a fáradtságra nem panaszkodhatnak.

"Ők hivatásos futballisták és ezért jól meg vannak fizetve. Inkább a pozíciós játékban vagy a felfutásokban látom a hibát. A szlovák csapatok vélhetően nincsenek felkészülve az ilyen sűrű programra, de túl könnyű volna mindezt a fáradtságra fogni" - húzta alá.

Az elkövetkezendő hetekben Hyballa szerint viszont az El-meccsek hiányában végre teljes értékűen edzhetnek és kezdhetik beépíteni az új játékosokat a csapatba. "Egy folyamatosan változó csapat vagyunk, sok játékos távozott tőlünk. Fiatal csapat vagyunk és dolgoznunk kell. Az európai meccsek alatt nem összpontosíthattunk annyira a tréningekre, most erre már lesz idő" - figyelmeztetett.

A meccs:
 
ŠKF Iclinic Sereď – FC DAC 1904 3:1

(parameter)