Fortuna Liga: ŽP Šport Podbrezová - FC DAC 1904 2:3 (Online)

Élőben közvetítettük a Podbrezová-DAC mérkőzést a labdarúgó Fortuna Liga, 32., azaz utolsó előtt fordulójából.

Fortuna Liga: ŽP Šport Podbrezová - FC DAC 1904 2:3 (Online)

Két meccsel a szezon vége előtt a pályára lépő együttesek szinte tét nélküli mérkőzésnek futottak neki, ami ennek ellenére rendkívül izgalmasra sikerült. A dunaszerdahelyi DAC a Fortuna Liga tabellájának 9. helyéről várta a mérkőzést, s várható volt, hogy a csapat a támadásra összpontosít majd, mivel minél előkelőbb helyen szeretne végezni a bajnokságban.

A szakadó esőben zajló mérkőzés így is indult, az első tizenöt percet a dunaszerdahelyiek uraták, azonban az utóbbi fordulókban gyengélkedő, a tabella utolsó előtti helyén tanyázó Podbrezová szerezte meg a vezetést a 18. percben, a csapatkapitány Kupčík fejese révén.

Az első félidőben aztán komolyabb helyzet már nem is történt, a 45. percig a DAC ötször, a hazaiak pedig egyszer találták el az ellenfél kapuját - abból született ugye a gól.

A második játékrészben aztán a dunaszerdahelyi Szarka Ákos kilenc perc alatt megfordította a mérkőzést. A DAC korábban gólínséggel küzdő csatárának az 55. percben egy kapáslövéssel, a 64. percben pedig egy fordulatból eleresztett lökettel sikerült bevennie az ellenfél kapuját, az állás 1:2 volt a vendégek javára.

A 74. percben a hazaik csereként beállt szélsője, Nworah hűtötte le a kedélyeket: egy gyors ellentámadás végén közelről fejelte a labdát a DAC hálójába (2:2). A válasz azonban nem sokat váratott magára: a 76. percben a Podbrezová ötöse előtt Szarkától került Brašeňhoz a labda, aki pár méterről kíméletlenül az ellenfél kapujába varrta a játékszert, beállítva ezzel a dunaszerdahelyi győzelmet jelentő, 2:3-as végeredményt.

Marič: Úgy játszottunk, ahogyan én ezt elképzeltem

Győzelmével a DAC egy fordulóval a szezon vége előtt felkúszott a Fortuna Liga 7. helyére.

Az idény utolsó mérkőzése a DAC-Slovan lesz, melyre május 30-án, szombat este 17:15-kor kerül sor.

_____________________________________________________

2015 május 23., 17:15 - Fortuna Liga - 32. forduló: ŽP Šport Podbrezová - FC DAC 1904 2:3 (1:0)

KEZDŐCSAPATOK:

ŽP Šport Podbrezová: Baláž – Migaľa, Kupčík (C), Nosko, Harvilko – Gál-Andrezly, Kochan, Hovančík, Andrič – Vaščák, Škutka.
cserék: Penksa – Šlapák, Nworah, Richnák, Mich. Pančík, Jur. Pančík.

FC DAC 1904: Poláček – Michalík, Szabó (C), Turňa, Kwin  – Ljubicić, Ľupták, Sarr, Brašeň, Štepanovský – Szarka.
cserék: Pernecký – Tóth, Ujlaky, Krišto, Sabler, Jurčo, Horváth.

Helyszín: Városi stadion Breznóbánya

Nézőszám: 1450

Játékvezető: Kamil Horváth, partjelzők: Miroslav Benko, Peter Bednár

A csapatok előző meccsei a szezonban:

10. forduló: Podbrezová-DAC 3:0

21. forduló: DAC-Podbrezová 1:0

A 32. forduló eredményei (skore.com):

A bajnokság állása az idényzáró kör előtt:

_____________________________________________________

A mérkőzés statisztikái (fortunaliga.sk):

Podbrezová-DAC

93. perc: Elhangzik a hármas sípszó, a fordulatos és izgalmas mérkőzés DAC-győzelemmel végződik!

92. perc: Cserélnek a vendégek, a - remélhetőleg - győztes gólt szerző Brašeňt Mário Tóth váltja.

91. perc: Podbrezová-szöglet után egy támadó szabálytalanság következik. Szabadrúgás kifelé, Vaščák pedig begyűjt egy sárgát.

90. perc: A játékvezető három percet hosszabbít.

87. perc: A DAC már nem siet sehova, próbálja tartani a labdát.

85. perc: Ljubicić lő egyet távolról, és most a hazaiak kapusa véd.

83. perc: Kochan fejel a DAC kapujára, Polaček kapusról kipattan a labda, amit Škutka küldhet kapura, de Polaček védeni tudja a lövést.

81. perc: Pančík hátulról lerúgja Szabót, DAC-szabadrúgás következik, melyből Kupčík szabadítja fel a hazai kaput - ezt követően pedig Szabó szabálytalankodik Nworah-val szemben, és a belépő sárga lapot ér.

79. perc: A középkezdést követően azonnal agresszív támadást indít a hazai csapat. Andrič megsérül, ápolni kell, a Podbrezová szöglethez jut.

76. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓL, Brašeň visszaszerzi a DAC-vezetést! Egy beadást követően Szarkától kerül hozzá a labda, és Brašeň pár méterről az ellenfél kapujába bombáz! 2:3

74. perc: GÓL, egyenlítenek a hazaiak! Egy nagyon gyors kontrát indít a Podbrezová, melynek végén a csereként beállt Nworah fejel közelről a DAC kapujába. 2:2

72. perc: Másodszor is cserél a DAC, Sarrt Ujlaky váltja.

70. perc. Polaček óriásit véd! A teljesen friss Nworah húzott el a bal szélen, majd remek beadásából Nosko fejelhetett közelről, Polaček pedig remekül hárított.

69. perc: A Podbrezová már jó ideje nem jutott helyzethet, a hazaiak mestere így cserél is: Harvilkot Nworah váltja.

68. perc: A gól után kissé nyugodtabb lett a mérkőzés, a DAC-nak már nincs hová sietnie, a játék főleg a középpályán zajlik.

64. perc: GÓÓÓÓÓÓL, Szarka megszerzi a DAC vezető gólját is, két védő gyűrűjében fordulatból talál az ellenfél kapujába! 1:2

63. perc: A Podbrezová tizenhatosának jobb sarkáról végezhet el szabadrúgást a DAC, Szabó Ottó a kaput veszi célba, de lövése pontatlan.

61. perc: Cserélnek a hazaiak, Gál-Andrezlyt Juraj Pančík váltja.

59. perc: Lehetőség a másik oldalon: Andrič próbálja a tizenhatosban érkező Škutka elé ívelni a labdát, de a DAC-védő Michalík gyorsabbnak bizonyult.

57. perc: Óriási DAC-lehetőség marad ki! Sabler közelről veszi célba a hazaiak kapuját, az erős lövést viszont a labda útjában álló Szarka blokkolja.

55. perc: GÓÓÓÓÓÓÓL! Szarka Ákos révén egyenlít a DAC! Sabler beadását a Podbrezová védője Szarka elé fejeli, aki lecsap a labdára és kapásból a hálóba juttatja a játékszert! 1:1

53. perc: Sabler fejel mellé egy újabb DAC-szögletből.

52. perc: Szarka helyezi az üresen érkező Sarr elé a labdát az ellenfél tizenhatosa előtt, Sarr pedig el is ereszt egy bombát, és a labda csak centiméterekkel suhan el a kapufa mellett.

49. perc: Szabó végzi el a DAC szögletét, Szarkát próbálja megtalálni a beadás, akinek a feje fölött elszáll a labda, a második vonalban érkező Štepanovský pedig a Podbrezová kapuja mellé fejel.

48. perc: Sabler próbál elérni egy hosszú indítást, de Andrič megelőzi, és kirúgja a labdát.

47. perc: Hazai helyzet, Gál-Andrezly lő távolról, a labdát blokkolják.

46. perc: Cserével kezdődik a második játékrész. Marič mester vélhetően gólt akar, ugyanis a védő Turňa helyett a támadó Sabler érkezik.

_____________________________________________________

Az első félidő statisztikái (fortunaliga.sk):

Podbrezová-DAC

45+1: A játékvezető véget vet az első játékrésznek, melyet a számok szerint a DAC uralt, viszont a Podbrezová egyetlen kapura tartó labdájából gól született.

45. perc: Nagy a káosz a Podbrezová kapuja előtt, Szarka lőhet végül, de lövését blokkolják.

43. perc: Szabó lő távolról, a labda pedig Baláž kapus kezében landol - miután megpattan egy védőn is.

42. perc: Brašeň íveli középre a labdát Štepanovský elé, akit viszont megelőznek a hazai védők.

39. perc: Egy nem túl magas beadás lett a DAC szabadrúgásából, melyet a hazai védelem könnyen semlegesített.

38. perc: Andrič követ el szabálytalanságot Szabó ellen a Podbrezová tizenhatosánál, ígéretes helyről jut szabadrúgáshoz a DAC.

37. perc: Brašeň kap sárgát, miután Kochan ellen követ el szabálytalanságot a pálya közepén.

36. perc: Kwin indítja túl hosszan Szabót a bal szélen.

35. perc: A Podbrezová jut lövéshez, de Gál-Andrezly nem találja el a kaput.

34. perc: Sérülés miatt cserére kényszerülnek a hazaiak: Lukáš Migaľa helyére Pančík érkezik.

33. perc: Kochan szabadrúgása veszélytelen, hazai szöglet következik.

32. perc: Štepanovský szabálytalankodik Migaľával szemben a DAC kapujától 30 méterre. A belépő sárgát érdemel, a Podbrezová védőjét pedig hordágyon kell levinni a pályáról.

30. perc: A hazaiak kapják a meccs első sárgáját, melyet Gál-Andrezly zsebel be.

28. perc: Komoly hazai helyzetet látunk, Škutka Vaščák elé küldi a labdát a DAC tizenhatosába, de az átadás egy hajszállal hosszabbra sikeredett a kelleténél, és Michalík felszabadít.

24. perc: Sarr veszi célba a Podbrezová kapuját, de újra csak a hálóőrt találja el.

23. perc: Szarka passzol Sarrnak, aki leadhatná a labdát a tizenhatosba érkező Štepanovskýnak, de a szenegáli légiós inkább a lövést választja, de csak a kapust találja el.

21. perc: A középkezdés után gyors támadásba lendül a DAC, de Turňa beadásából Ľupták fejjel nem találja el a kaput.

20. perc: GÓL! Szöglethez jutnak a hazaiak, és meg is szerzik a mérkőzés első gólját! Kwin óriási hibát követ el, egyáltalán nem őrzi a Podbrezová csapatkapitányát, Kupčíkot, aki így teljesen üresen fejelhet, és a labdát Polaček hálójába bólintja! 1:0

16. perc: A Podbrezová is helyzethez jut, Harvilko két DAC-védő gyűrűjében tör a vendégek tizenhatosába, ahol aztán elesik, de a játékvezető nem ítél büntetőt.

14. perc: A hazaiak kapusa, Baláž most Turňa beadását húzza le a levegőből.

11. perc: Több párharcot is láthatunk a Podbrezová tizenhatosánál, a DAC támadásának aztán Štepanovský beadása vet véget, miután kirúgás következik.

7. perc: Ezidáig bíztató támadójátékot mutat be a DAC. Szabó ívelheti be a labdát ígéretes helyről, de a labda sajnos a hazaiak kapuja fölé száll.

5. perc: Sarr kapott labdát az ellenfél tizenhatosánál, majd Štepanovskýnak passzolt, aki viszont szabálytalankodott a védőkkel. Szabadrúgás kifelé.

2. perc: Sor került a hazaiak első helyzetére, egy középpályán történő labdaszerzés, és egy sikeres kényszerítő után azonban Vaščák lesen volt, így nem törhetett egyedül a DAC kapujára.

1. perc: Szakadó esőben veszi kezdetét a mérkőzés.

_____________________________________________________

2015 május 23., 17:15

Fortuna Liga - 32. forduló: ŽP Šport Podbrezová - FC DAC 1904 2:3 (1:0)

KEZDŐCSAPATOK:

ŽP Šport Podbrezová: Baláž – Migaľa, Kupčík (C), Nosko, Harvilko – Gál-Andrezly, Kochan, Hovančík, Andrič – Vaščák, Škutka.
cserék: Penksa – Šlapák, Nworah, Richnák, Mich. Pančík, Jur. Pančík.

FC DAC 1904: Poláček – Michalík, Szabó (C), Turňa, Kwin  – Ljubicić, Ľupták, Sarr, Brašeň, Štepanovský – Szarka.
cserék: Pernecký – Tóth, Ujlaky, Krišto, Sabler, Jurčo, Horváth.

Helyszín: Városi stadion Breznóbánya

Nézőszám: 1450

Játékvezető: Kamil Horváth, partjelzők: Miroslav Benko, Peter Bednár

A csapatok előző meccsei a szezonban:

10. forduló: Podbrezová-DAC 3:0

21. forduló: DAC-Podbrezová 1:0

Tabella a forduló előtt:

(parameter)