Fortuna Liga: Először bajnok a Trencsén!

Története első szlovák bajnoki címét nyerte szerda este az AS Trenčín labdarúgócsapata.

Fortuna Liga: Először bajnok a Trencsén!

Az együttes a 31. fordulóban 1-0-ra legyőzte vendégként a Besztercebányát, ugyanakkor ahhoz, hogy már most ünnepelhessen, a második MŠK Žilina veresége is kellett.

A Zsolna pedig szerdán hazai környezetben kikapott a címvédő Slovantól.

A Trencsén így két fordulóval a bajnokság vége előtt nyolcpontos - behozhatatlan - előnyre tett szert a Zsolnával szemben.

Szerdai eredmények:

MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava 1:2 (1:0)
gólszerzők: 22. Káčer – 72. Škriniar (öngól), 81. Milinkovič.

Spartak Myjava – FC Spartak Trnava 0:3 (0:1)    
g.: 36. Sabo (11-esből), 77. Vlasko (11-esből), 90. Vojtuš. 

FK Senica - MFK Ružomberok 4:2 (1:0)
g.: 45.+1 Pillár, 51. Kalabiška, 69. Hlohovský, 90.+2 Komara - 85. a 88. Masaryk. 

Martin Ševela, a trencséniek vezetőedzője a zsolnai mérkőzést követően úgy nyilatkozott, hogy a bajnoki öröm minden szurkolót és egész Trencsént megilleti.

A Trencsén idén duplázott, ugyanis megnyerte a szlovák kupát (Slovnaft Cup) is, amelynek döntőjében tizenegyespárbajban múlta felül a Senica együttesét. "Fantasztikus érzés. Meglett az eredménye annak a kemény munkának, amit az egész év során folytattunk. Már az előző évektől kezdődően lépésről lépésre haladtunk afelé a cél felé, amit most sikerült elérnünk. Szlovák bajnoki címet szerezni óriási, és nagyon boldog vagyok a fiúkkal együtt" - jegyezte meg az edző.

Martin Ševela 2009 februárjában még játékosként érkezett Trencsénbe, amellyel feljutottak a legfelsőbb bajnokságba. Később edzői asszisztens lett, 2013-ban pedig már vezetőedzőként ülhetett le a kispadra.

A bajnokság állása:

TASR/MTI/para