*á.š Fortuna Liga: FK Senica - FC DAC 1904 4:0 (Online) | DAC

Fortuna Liga: FK Senica - FC DAC 1904 4:0 (Online)

Élőben közvetítettük a DAC soron következő bajnoki mérkőzését a Senica otthonában.

Fortuna Liga: FK Senica - FC DAC 1904 4:0 (Online)

FK Senica - FC DAC 1904 4:0 (1:0) 

Gólszerzők: 60., 78. Kalabiška, 15. Majtán, 54. Hlohovský.

Bírók: Mastiš

Sárga lapok: Pavlík - Straka, Černák, Szabó

Nézőszám: 1482

Összeállítások:

Senica: Šulla – Pittner, Pavlík, Pillár, Privrel - Kóňa, Opiela -  Dolný (86. Gombala), Hlohovský (81. Komara), Kalabiška - Majtán (65. J. Kosorin)

DAC: Pernecký – Turňa, Michalík, M. Tóth, Szabó - Ljubičič - Černák, Sesar (61. Sarr), Straka (61. Jurčo), Sabler (72. Brašeň) - Szarka

_________________________________________________________

További mérkőzések:

MFK Ružomberok – AS Trenčín 0:1 (0:0)
gólszerző: 87. Van Kessel (11-esből).

Spartak Myjava - ViOn Zlaté Moravce 2:2 (0:1) 
gólszerzők: 53. Duga, 62. Černáček - 34. Karaš, 83. Mikinič.

MFK Košice - Slovan Bratislava 2:1 (1:0)
gólszerzők: 37. Huk, 76. Gorosito (öngól) - 54. Milinkovič.

_________________________________________________________

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA A MÉRKŐZÉS UTÁN:

_________________________________________________________

ONLINE KÖZVETÍTÉS PERCRŐL PERCRE:

A DAC-nak sok minden nem jött össze a támadásai során, de a 4:0-át ez nem magyarázza. Azt leginkább az magyarázza, hogy a DAC középpályáján egy hatalmas vákuum uralkodik (nem ma, hanem hosszú ideje), amivel olyan játékosok, mint Kóňa, Hlohovský, Majtán vagy Kalabiška (vagy más meccseken mások), pofon egyszerűen élni tudnak.

90+ perc: Egy perc hosszabbítás után a bíró véget vet a mérkőzésnek.

89. perc: Kalabiška indult meg a bal szélen, elpöckölte a labdát a Brašeň mellett, majd a földre hullott. A bíró továbbot int.

87. perc: Kalabiška a tizenhatos vonalánál ezúttal elő akart készíteni, de labdája túl hosszú volt, Pernecký azonban becsületesen kifutott rá, és elrúgta.

86. perc: Dolný helyére Gombala érkezett a senicaiaknál.

86. perc: Szabó Ottó 25 méterről elvégzett szabadrúgása mindent elmond a DAC mai teljesítményéről. A labda magasan a kapu fölé ment.

85. perc: Sárga lapot kap Pavlík a hazai csapatból.

84. perc: Kosorint fékezi meg Mário Tóth.

82. perc: Bedobás bedobást követ a pályán. Töredezett a játék ezekben a percekben.

80. perc: Csere a hazai csapatnál: Hlohovský le, Komara be.

78. perc: ÚJABB GÓL! 4:0. Kosorin a becsúszó Michalík lábát átugorva balról törhetett kapura, de áttette a labdát a túloldalon érkező Kalabiškához, aki ismét az üres kapuba passzolt.

76. perc: HELYZET a másik oldalon. Brašeň küzdöt a tizenhatoson belül, majd lövése lepattan egy védőről, Černák pedig ahelyett, hogy belebombázná a kapu előtti bolyba, ügyes megoldást választ, elcsavarja a labdát a hosszú sarok irányába, de a labda elkerüli a kaput.

75. perc: Kosorin ugratán ki jobbról a középen bemozduló Kalabiškát, Pernecký azonban ismét jól olvassa a játékot, és kimozdul a tizenhatos vonaláig, ahol akrobatikus mozdulattal ment.

75. perc: Hlohovský jut lövéshez a tizenhatoson belül, Pernecký nagyot véd.

74. perc: Černák kap sárga lapot.

74. perc: Dolný küzdi be magát a tizenhatoson belülre, majd ismét Kalabiškát keresné, ezúttal Szabó ment.

73. perc: Pernecký ismét távolra kifut a kapujából, és elrúgja a labdát a két érkező hazai támadó elől.

73. perc: Pernecký ment Hlohovský elől.

72. perc: Utolsó csere a DAC-nál: Sabler helyére Brašeň áll be.

71. perc: Kalabiškát próbálták megjátszani a DAC tizenhatosán belül, de Tóth ziccerben mentett előle.

70. perc: Most is gólt szerezhetett volna a DAC: Sabler balról laposan tette a labdát Szarkához, aki még egy testcselt is bevetett, majd 10-12 méterről a kapus kezébe gurított...

68. perc: Létszámfölényben támadhatott a Senica, Kalabiška balról érkezve megpróbálta egy csellel becsapni Michalíkot, majd elesett. A bíró nem ette meg a műesést, továbbot intett.

66. perc: NAGY ZICCER MARAD KI! Jobbról érkezik egy center a teljesen üresen hagyott Sabler elé, aki kapásból mellédurrant.

65. perc: Cserélnek a hazaiak: Kosorin áll be Majtán helyett.

64. perc: Majtán ezúttal lesen.

63. perc: Ismét Majtánt ugratták volna ki, Pernecký azonban ezúttal megelőzte.

62. perc: Sabler lefele csapódó lövése alig kerüli el a kaput!

61. perc: Kettős csere a DAC-nál: Sesar helyett újabb támadó, Jurčo érkezik, Strakát pedig Sarr váltja. Ideje volna ébredni...

60. perc: Bent a harmadik. Majtánt indították a jobb szélen, aki egyedül törhetett jobbról a kapura, Pernecký fedezte a szögeket, de Majtán a túloldalon érkező Kalabiškát válaszotta, akinek már csak a kapuba kellett gurítania a lasztit.

58. perc: Szarka feleslegesen magasan és hosszan tette ki a labdát a jobbról üresen érkező Sesar elé. Míg utána futott, a védők visszaértek. Sesar még megeresztett egy lövést, de csak valahova a levegőbe...

57. perc: Opiela lövése egy védőről pattant le.

55. perc: 2:0. Dolný kapott jó labdát a jobb szélen, Pernecký most is kimozdult, de megtorpant, hátrálnia kellett és elvesztette kontrollját a kapuja felett. Rosszul helyezkedett, és amikor Dolný visszatette Hlohovskýnak a labdát, neki már nem volt nehéz dolga a félig őrizetlen kapuba lőni.

53. perc: Egy hazaadás után Šulla szemtelen csellel csapja be az őt letámadó Szarkát...

52. perc: Sabler csellel indult meg a bal szélen, középre ívelt labdáját Šulla felugorva megfogta, Černák azonban eközben ütközött vele. A kapus a földön marad, de csak néhány pillanatig

51. perc: Ljubicic testcsele után elveszíti a labdát, ezután Kôňa indítaná Majtánt a jobb szélen, ívelése azonban hosszú és kimegy.

49. perc: Turňa veszítette el a labdát a saját térfelén, Majtán indulhatott meg, majd sikerült átjátszania a labdát Michalíkon, az ismét jól kimozduló Pernecký kapus azonban tisztázott.

48. perc: Sabler mozdul rá egy labdára, közben szabálytalankodik Dolnýval szemben. Šulla végzi el a szabadrúgást.

47. perc: Pontatlanság miatt ide-oda jár a labda középpályán.

46. perc: A Senica kezdte a második félidőt.

_______________________________________________

45+ perc: A szöglet után Michalík csúsztatása mellé megy. A bíró a kirúgás után le is fújta az első játékrészt.

45. perc: KIMARAD ez is. A sorfal az ötösön belül állt fel, Ljubicic tette le a labdát Szabónak, aki ballal a jobb felsőt vette célba, egy védőnek azonban sikerült fejjel beleérnie...

43. perc: Érdekes helyzet a Senica tizenhatosán belül. Černák esett össze a lábát fogva, a bíró pedig közvetett szabadrúgást ítél!

41. perc: Ljubicic lövése egy védő lábán megpattant, és így lett igazán veszélyes, hiszen Šulla kapus a másik oldalra mozdult el. A földről felpattanó labda végül egy kevéssel elkerülte a kaput.

40. perc: Majtán várt a beadással, középen Opiela és Kalabiška is érkezett, végül beívelése egyiküket se találta meg.

38. perc: Sesart próbálták indítani a jobb szélen, de Privrel elfejelte előle a labdát.

37. perc: Sabler balról gyengén tette középre a labdát, a védők gyűrűjében Szarka nem szerezhette meg.

36. perc: A hazaiak csapatkapitánya, Kôňa a sorfalba lőtte a labdát.

35. perc: Straka kapja a mérkőzés első sárga lapját. Úgy 25 méterről végezhet el szabadrúgást a Senica.

33. perc: Egy veszélyes center után Šulla öklözi el a labdát a kapuja elől.

32. perc: Ljubicic csúszott oda hátulról Majtánnak, de a bíró nem ítélt szabadrúgást.

30. perc: Majtán indult meg a labdával a jobb szélen, majd a tizenhatos magasságában felnézett, és középre emelt az ott érkező Hlohovský elé, Pernecký azonban ismét nagyon pontosan érkezett, és fedezni tudta a kaput, bele tudott érni Hlohovský lövésébe.

29. perc: Szarka lövését egy védő blokkolja.

27. perc: Černák jó labdát kapott, és a tizenhatos jobb sarkától egy csellel indult a kapu felé, majd a hosszú sarkat vette célba, Šulla kapus viszont vetődve nagyot mentett.

25. perc: Pillár hosszú labdával próbálta indítani Kalabiškát, a kimozduló Pernecký azonban ismét megelőzte.

23. perc: Szabó a bal szélen egészen az alapvonalig jut, ott viszont rosszul dönt, amikor felemeli a labdát ahelyett, hogy a középen érkező Černák elé laposat tette volna be. Szabó emelése még így sem veszélytelen, mivel a felső lécről pattan ki.

22. perc: Dolný távoli szabadrúgása fölé megy.

21. perc: Gólt szerzett a DAC, viszont a partjelző lest intett. Az előbbi támadás után kifejelt labdát Szabó ívelte vissza a kapu elé, Černák pedig két védő között továbbította azt a kapuba, az asszisztens azonban úgy látta, hogy lesről mozdult be...

20. perc: Szép támadást vezetett a DAC a jobb szélen, Szarka jobbról Straka elé tette, aki pedig a balról érkező Sablerhez továbbított volna, előle viszont egy védő fejjel mentett.

19. perc: Pavlík ugratta vona ki Kalabiškát, egy védő lábán viszont a DAC szempontjából olyan szerencsésen pattant meg a labda, hogy épp a kifutó Pernecký karjaiba hullott.

17. perc: Hlohovský kapott egyet a DAC tizenhatosától jobbra. A szabadrúgást is ő végezte el, beadása viszont egy védőn megpattanva a kapus kezében landolt.

15. perc: GÓL. Vezet a Senica. Hlohovský ugratta ki Kalabiškát, aki balról érkezve a kifutó Pernecký fölött valahogy átjuttatta a labdát, a kapuba viszont a középen érkező, lazán őrzött Majtán pöckölte be.

13. perc: A hazai csapat a saját térfelén passzolgat, de egyelőre semmi különöset nem találtak ki.

11. perc: Straka külsővel szépen tette ki a bal szélre a labdát, Szabó beadása onnan viszont túl mély volt, Šulla kapus kimozdult, és magabiztosab megfogta.

9. perc: Létszámfölényben támadhatott a DAC, Ljubicic azonban habozott az átadással, végül Turňát találta meg a jobb szélen, aki ugyanakkor csak egy bedobást tudott kiharcolni.

8. perc: Kóňa távolról veszélyeztet, de lövése elkerüli Pernecký kapuját.

6. perc: Turňa tette a labdát jobbról Szarka elé, aki úgy 25 méterről kísérelt meg egy lövést, de eltörte a labdát, ami így csak elgurult a kapu mellett.

5. perc: Kalabiška ugratta ki a jobb szélen Dolnýt, akinek passza már nem jutott el Hlohovskýhoz.

2-3. perc: Az első perceket a pontatlanság határozta meg, Šulla és Pernecký kapus is elvégezhetett egy-egy kirúgást, Černák pedig elkövetett egy szabálytalanságot.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

_________________________________________________

KEZDŐCSAPATOK:

FK Senica: Šulla – Privrel, Pavlík, Kóňa (C), Majtán – Dolný, Hlohovský, Pittner, Pillár – Kalabiška, Opiela. 
Cserék: Junas – Komara, Ventúra, Kosorin, Gombala.

FC DAC 1904: Pernecký – Tóth, Michalík, Szabó (C), Turňa – Ljubicić, Sesar, Straka – Sabler, Černák, Szarka.
Cserék: Izsmán – Šnirc, Ujlaky, Sarr, Brašeň, Jurčo, Majerník.

_________________________________________________

Polaček a piros lap miatt járó eltiltásból kifolyólag a bajnoki összecsapáson nem állhat csatasorba. Rajta kívül Tomislav Maric edző nem küldheti csatába a sérüléssel bajlódó Kwint, Štepanovskýt, Kristót és Ľuptákot. Bővebben...

A héten lejátszott egymás elleni kupameccsük:

FK Senica - FC DAC 1904 1:0 - tizenegyesekkel 6:5

A DAC legutóbbi bajnoki mérkőzései:

FC DAC 1904 - MFK Košice 1:1
MFK Ružomberok - FC DAC 1904 2:1
FC DAC 1904 - Spartak Trnava 0:1
AS Trenčín - FC DAC 1904 3:0
Slovan Bratislava - FC DAC 1904 0:1

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA A MÉRKŐZÉS ELŐTT:

-para-