Polaček szerint kiállítása pozitívan hatott a DAC játékára

Az FC DAC 1904 weboldalán interjú jelent meg a csapat hálóőrével, Martin Polačekkel, aki az FK Senica elleni kupameccs visszavágóján, a 74. percben piros lapot kapott. A meccset végül tizenegyespárbaj döntötte el, melyet 6:5-re a szeniceiek nyertek.

Polaček szerint kiállítása pozitívan hatott a DAC játékára

Polačeknek profiként ez volt az első kiállítása, ami szerinte jogos volt. Így írta le a történteket: "Egy ívelés szállt a védelmünk mögé, amit Ľubo Michalík nem ért el. Én már a tizenhatoson voltam és úgy döntöttem jobb, ha kifutok a labdára. Bíztam abban, hogy sikerül megkaparintani, csakhogy Kalabiška elrúgta mellettem és így nem maradt más hátra, mint az útjába állni."

A hálóőr végül a játékoskijáróból nézte tovább a történéseket, ahol elmondása szerint sokkal feszültebb volt, mint a pályán. "Míg az első félidőben hatszor értem labdához 45 perc alatt, fordulás után egy perc alatt hatszor. Teljesen megváltozott a játék, röpködtek a beívelések, szögletek, kapura törések, majd a 74. percben piros lapot kaptam. Ez a pillanat mintha pozitívan hatott volna ránk, picit feléledtünk, és helyzeteink is akadtak" - elemezte a mérkőzést a 199 centi magas kapus.

Tomislav Marič vezetőedzőhöz hasonlóan Polaček is úgy gondolja, hogy a büntető párbaj csupán szerencsejáték. "A tizenegyespárbaj lutri, az utolsó lövésig bíztam a sikerben. Óriási a csalódás, az első mérkőzésen elért győzelem után szinte már mindenki a döntőben látott minket. Ha tegnap sikerült volna betalálni, végleg eldől a továbbjutás, mert meggyőződésem, a hazaiak két gólt nem rúgtak volna. Kár, nagy kár" - nyilatkozta.

A 25 éves kapus a hétvégén újra játszhat, hiszen a bajnoki mérkőzésekre nem vonatkozik a kupasorozatra érvényes, piros lapért járó eltiltás. Az eset érdekessége, hogy szombaton újra az FK Senica ellen, a szenicei stadionban bizonyíthat a DAC - ezúttal nem a Slovnaft Cup elődöntőjében, hanem a Fortuna Liga 27. fordulójában.

(para/fcdac.sk)