*á.š Slovnaft Cup: FK Senica - FC DAC 1904 1:0 - tizenegyesekkel 6:5 (Online) | DAC

Slovnaft Cup: FK Senica - FC DAC 1904 1:0 - tizenegyesekkel 6:5 (Online)

Elveszítette a büntetőpárbajt, és kipottyant a Slovnaft Cup elődöntőjéből a dunaszerdahelyi DAC.

A mérkőzést végig az FK Senica irányította, a DAC nem igazán találta el a kaput, és a dunaszerdahelyiek komoly helyzetet sem könyvelhettek el. A hazaiak Kóňa révén, egy szöglet után, a 66. percben szerezték meg a vezetést, majd alig tíz perccel később a játékvezető jogosan kiállította a DAC hálóőrét, Polačeket, miután a kapus a tizenhatoson kívül letarolta a szeniceiek támadóját.

Mivel az elődöntő dunaszerdahelyi felvonásán a DAC győzött 1:0-ra, Szenicén pedig az FK Senica, tizenegyespárbaj következett. Egészen a nyolcadik büntetőig kellett eljutni, hogy valaki hibázzon, Michalík (DAC) volt az első, aki nem találta el a kaput. Rögtön ezután a csereként beállt Pernecký védte Hlohovský lövését, így a párbaj folytatódott.

Szarka értékesített tizenegyese után Pernecký újra védett, Hušek lövését kapta el. Ekkor Ljubicic (DAC) dönthette volna el a meccset a dunaszedahelyiek javára, de nem volt sikeres. Két kör telt el, míg újra kimaradt egy büntető, a legutolsó tizenegyest Turňa (DAC) nem tudta értékesíteni, így a büntetőpárbajban 6:5 arányban az FK Senica győzedelmeskedett a Slovnaft Cup elődöntőjének visszavágóján, és jutott a poprádi fináléba - ahol május 1-jén a Trencsén együttesével csap össze.

____________________________

Slonaft Cup, ELŐDÖNTŐ:

FK Senica - FC DAC 1904 1:0 (összesítésben: 1:1), tizenegyesekkel 6:5

Helyszín: Szenicei Városi Stadion

Nézőszám: 1685

Játékvezetők: Samotný - Tomčík, D. Hrčka

____________________________

A mérkőzés - a büntetőpárbajt leszámítva - megtekinthető a YouTube-on:

TIZENEGYESPÁRBAJ:

1:0 - Matján (Senica) lövi be a hazaiak első tizenegyesét.

1:1 - Szabó Ottó (DAC) nem hibázik.

2:1 - Dolný (Senica) a jobb felső sarokba lő.

2:2 - Brašeň (DAC) is értékesíti a büntetőt.

3:2 - Kalabiška (Senica) is a hálóba juttatja a labdát.

3:3 - Horváth Béla (DAC) higgadtan bevágja.

4:3 - Opiela (Senica) is belövi.

4:3 - Michalík (DAC) kihagyja a büntetőt, a kapu fölé bombáz.

4:3 - Hlohovský (Senica) büntetőjét Pernecký (DAC) védi, így újra játékban a DAC!

4:4 - Szarka (DAC) magabiztosan értékesíti a büntető.

4:4 - Hušek (Senica) áll oda a tizenegyesponthoz, Pernecký (DAC) újra véd!

4:4 - Ljubicic (DAC) nem lövi jól, Šulla (Senica) védi a büntetőt.

5:4 - Pillár (Senica) berúgja a tizenegyest, ha a DAC következő büntetője kimarad, elúszott a döntőbe jutás.

5:5 - Sesar (DAC) is betalál!

6:5 - Kóňa (Senica) nem bizonytalankodik, a léc alá vágja a labdát.

6:5 - Turňa (DAC) elhibázza a lövést, Šulla véd! Ezzel az FK Senica győzedelmeskedik a Slovnaft Cup elődöntőjének visszavágóján, és jut a poprádi fináléba - ahol május 1-jén a Trencsén együttesével csap össze.

____________________________

90+: A rendes játékidő záróakkordja egy szenicei fejes - ami akár el is dönthette volna a továbbjutást, de Pavlík a kapu mellé célzott. Tizenegyesek következnek. Aki a párbajt nyeri, május 1-jén, Poprádon a Trencsénnel játszik a Slovnaft Cup döntőjében.

90. perc: Három perc hosszabbítás jön. Ha ezalatt bárki gólt szerez, bejut a Slovnaft Cup döntőjébe.

89. perc: A játékvezető Szarka ellen ítél szabadrúgást a DAC-szurkolók orra előtt, nagy a felhördülés.

87. perc: 1685 néző figyeli a helyszínen a mérkőzést.

85. perc: Horváth Béla ível egy szabadrúgást a hazaiak kapuja elé, de az érkező Ljubicichez nem ér el a labda.

82. perc: Andrej Pernecký húzza az időt, így kap egy sárgát. Csak nehogy kapjon még egyet, mert akkor egy mezőnyjátékosnak kell beállnia helyette a kapuba...

81. perc: Elnézést kérünk olvasóinktól, hogy már megint a YouTube-on megjelenő kommentekkel foglalkozunk, de valaki épp megfogalmazta a lényeget, miközben a felhasználók folyamatosan egymást, egymás édesanyját, és egymás történelmét szidalmazták nyomdafestéket nem tűrő hangnemben:

80. perc: A szeniceiek futószalagon gyártják a szögleteket. Hlohovský beadását most sikerül kivágni.

76. perc: Kényszerű csere a DAC-nál - és így Marič edző ki is merítette összes cserelehetőségét -, Štepanovskýt jön le, helyette Andrej Pernecký érkezik és áll be az üresen maradt kapuba.

74. perc: Emberhátrányba kerül a DAC! Kalabiška egyedül törne kapura, de a tizenhatoson kívülre futó Polaček egyszerűen letarolja, és a hálóőr piros lapot kap.

71. perc: Szabó Ottó szabadrúgását követően Brašeňhez kerül a labda, aki megpróbál egy távoli bombát, hiába. A szerdahelyieknek ma valahogy nem sikerül eltalálni az ellenfél kapuját.

70. perc: Újabb cseréjét használja ki a DAC menedzsere: Pape Macou Sarr helyére Ivan Sesar érkezik. Röviddel ezután Peter Majerník kap sárgát egy elvétett belépőért cserébe.

69. perc: Brašeň nem először lódult meg a bal szélen, majd a középen érkező Szarka elé ívélt - aki nem érte el a pontosnak tűnő átadást.

66. perc: GÓL! Vezet az FK Senica. Hlohovský szögletét Kóňa - akit már az előző sarokrúgásnál is egyedül hagytak a DAC védői - bólintja a szerdahelyi együttes hálójába. 1:0 a hazaiaknak, így összesítésben 1:1 az elődöntő állása.

64. perc: Szarka Ákos kap sárga lapot reklamálás miatt, miután egy hazai védővel ütközött a szeniceiek tizenhatosán belül. A bíró szerint Szarka szabálytalankodott, így kirúgást ítélt kifelé, bár kívülről nézve a DAC inkább büntetőt érdemelt volna.

60. perc: Veszélyes hazai szögletnek lehettünk szemtanúi, melyet az őrizetlenül hagyott Kóňa próbált kapura fejelni - a dunaszerdahelyiek szerencséjére sikertelenül.

57. perc: Most a hazaiak jönnek szabadrúgással, de Kóňa a sorfalba lövi a játékszert. 

54. perc: A DAC végezhet el szabadrúgást jó harminc méterre az ellenfél kapujától. Michalíknak gurítják oda a labdát, akinek lövése lapos, gyenge és pontatlan, kirúgás következik.

52. perc: Sarokrúgáshoz jutnak a szeniceiek, de a DAC hálóőre húzza le a lasztit a levegőből.

50. perc: Újabb ziccert hibáz az FK Senica! Majtán kap egy jó indítást, majd 15 méterről megpróbálja átemelni a kiérkező Polačeket, de az emelésből végül csak kirúgás lesz.

48. perc: Óriási helyzetet puskáznak el a hazaiak! Kalabiška tör egyedül kapura, de Polačeknek sikerül kiütnie az erős lövést.

46. perc: Indul a második játékrész. A DAC védőt cserél: úgy néz ki, Marič mester nem volt elégedett Kwin teljesítményével, így Majerník foglalja el a légiós helyét.

____________________________

45+: Hlohovský cselez a DAC tizenhatosán belül, az ő bombája - mely nem sokkal száll el Polaček kapuja fölött - vet véget az első játékrésznek. Ilyen eredmény mellett, 0:1-es összesítéssel a DAC jutna a Slovnaft Cup döntőjébe. Eközben a szintén most zajló, másik elődöntő állása a félidőben: Besztercebánya-Trencsén 0:1, így a trencséniek összesítésben már 0:3-ra vezetnek.

45. perc: A játékvezető egy percet hosszabbít.

42. perc: A hazaiak szöglethez jutnak, Hlohovský beadását Pillár fejeli nagyon gyengén a kapura, így a fejes nem okoz nagy gondot Polaček kapusnak.

39. perc: A szögletet Horváth Béla végzi el, de a hazaiak fejjel felszabadítanak. Végül újra visszakerül a labda az ötösbe, de a közelben álló Sarr nem tudja elérni, a lasztit végül Šulla kapus kaparintja meg.

37. perc: Brašeň meghúzza a bal szélen, beverekedi magát az FK Senica tizenhatosába, de a labdát nem a kapu elé küldi, hanem vissza a tizenhatos mögé. Ljubicic távolról próbálkozik, de csak egy szöglet alakul ki a dinamikus akcióból.

33. perc: A DAC középpályását, Ljubicicet kell ápolni, de rövid kezelés után folytatni tudja a játékot.

31. perc: Brašeň az ellenfél térfelén szerez labdát, elindul a kapu felé, majd a tizenhatos sarkáról rátűzi - de sajnos a védők blokkolnak.

29. perc: Az utóbbi percek kissé eseménytelenre alakultak, a hazaiak a középpályán passzolgatnak, aztán a DAC megszerzi és elveszíti a labdát, majd indul minden elölről.

24. perc: A félpályán álló Sarr ad kiváló indítást a lendületben lévő Štepanovskýnak, utóbbi távolról rá is küldi a labdát az FK Senica kapujára, de a lövés gyenge és pontatlan.

20. perc: Kontráznak a magyar júzerek a YouTube-on:

19. perc: Brašeň próbálja a kaputól pár méterre álló Štepanovský elé helyezni a labdát, de a passz túl erős.

17. perc: Mindeközben a YouTube-on előjönnek a szokásos szurolói rigmusok a többségi nemzet képviselői részéről:

16. perc: Horváth Béla úgy gondolta, 40 méterről, szabadrúgásból próbálja meglepni a hazaiak kapusát. Nem jött össze.

14. perc: A vendégek alapvonaláról lőhet szabadrúgást a DAC, miután Pittner sárgát kap egy durva belépő miatt. A lapos beadást Sarr és Szarka is meglövi, de a szenicei védelem mindkét esetben blokkol.

13. perc: A DAC-é az első sárga lap, Štepanovský szabálytalankodott az ellenfél térfelén.

12. perc: Szarka próbálkozik húsz méterről, de lövése megpattan egy védőn, bedobás következik.

10. perc: A dunaszerdahelyiek egyelőre védekeznek, miközben szurkolóik hazai környezetet teremtenek számukra.

7. perc: A hazaiak végezhetnek el szögletet, Pillár fejeli Majtán elé a labdát, akinek csupán az üres kapuba kéne pöccintenie a játékszert, de mellé lő. Kirúgás.

4. perc: Főként a szeniceiek birtokolják a labdát, de egyelőre mindkét csapat csak tapogatózik.

1.perc: A bírói sípszót követően kezdetét veszi a mérkőzés, mely előtt a DAC-szurkolók elénekelték a magyar himnuszt. Úgy néz ki, nem sok hazai néző van a stadionban, a dunaszerdahelyieket több szurkoló kísérte el az elődöntőre.

____________________________

Slonaft Cup, ELŐDÖNTŐ:

FK Senica - FC DAC 1904 (első meccs: 0:1)

Helyszín: Szenicei Városi Stadion

Nézőszám: 1685

Játékvezetők: Samotný - Tomčík, D. Hrčka

Kezdőcsapatok (forrás: fcdac.sk)

FK SENICA:

FC DAC 1904:

(parameter)