A rendőrség rizikós mérkőzésnek nyilvánította a vasárnapi DAC–Spartak bajnokit

Érdemes elolvasni a vasárnapi DAC–Spartak Trnava bajnoki mérkőzésre vonatkozó szurkolói információkat

A rendőrség rizikós mérkőzésnek nyilvánította a vasárnapi DAC–Spartak bajnokit
Fotó: fcdac.sk

A Fortuna Liga 9. fordulójában a bajnoki címvédő Nagyszombat látogat a MOL Arénába. A kerületi rangadó vasárnap 15:00 órakor kezdődik. A mérkőzésre kilátogató szurkolók számára ezúttal is több meglepetést készítettek.

A forgóajtók közelében, a B és C lelátók alatt a kapunyitástól (13:30) ezúttal is ingyenes arcfestéstszervezünk a szurkolók részére.

Négy hét után ismét ellátogat stadionba a 20 ezres góllövő. Ebben az attraktív félidei versenyben nem kevesebb mint 20 ezer euró a tét! Keressék a mérkőzés előtt a Fortuna munkatársait, regisztráljanak és nyerjék meg ezt a szép összeget. A versenyről ide kattintva többet is megtudhat.

A találkozóra kiadott színes meccsfüzetet (Híradó) ezúttal a DAC store-ban találják majd meg a szurkolók.

Belépőjegyek

Néhány száz belépő vár még gazdájára. Az értékesítés vasárnap, a meccs előtt déli 12 órától kezdődik a MOL Aréna 2-es számú jegypénztárában.

A VIP Silver belépőjegyeket a jegypénztárakon kívül a DAC store üzletben is meg tudják majd vásárolni, illetve online továbbra is elérhető.

A DAC store vasárnap 12 órától 17:30-ig tart nyitva.

Érkezés, parkolás és beléptetés a stadionba

A stadion körül kb. 13:30 órakor lépnek életbe közlekedési korlátozások. A Sport utca azon szakasza, mely az Észak 2 lakótelep felé vezet, a Mező utca és a Gyurcsó utca kereszteződésében található körforgalomig kb. 13:30 órától lezárásra kerül a motoros és gyalogos forgalom számára egyaránt. A Sport utcába ezt követően csak a parkolási engedéllyel rendelkező gépjárművek (VIP, hivatalos személyek) lesznek beengedve.

A DAC szurkolóinknak javasolják, hogy a stadiont a Piactér és Szent István tér felől közelítsék meg.

A parkolás a szokásos helyszíneken lehetséges, de a Vásártérre való behajtás csak a közelben található parkolók megteléséig lesz lehetséges, ezt követően szintén lezárásra kerül a motoros forgalom előtt. Javasoljuk még a Max és a Family Center bevásárlóközpontoknál található szabad parkolók használatát.

A hazai csapat szurkolói számára az A, B és a C tribünök lesznek megnyitva. A kerekesszékesek kijelölt helyei az AB, BC szektor és a Silver VIP alatt találhatók.

A vendégszektor a D lelátón és a CD sarok egy részén helyezkedik el, és el van választva a hazai csapat drukkereinek fenntartott szektoroktól. A vendékszurkolók beléptetése a hazaiaktól elkülönítve történik. A C5 szektor egy része ütközőzónaként üresen lesz hagyva.

A vendégszurkolók érkezését a rendőrség biztosítja. A két csapat és a Nagyszombat drukkereinek a stadionhoz való megérkezésekor néhány környező utca részleges lezárásra kerülhet.

Maga a stadionba való belépés csak a forgókapukon keresztül lehetséges, amelyek a következő helyeken találhatóak:

- Az A és B tribün továbbá a B és C tribün sarkán: belépés az AP, B és C lelátókra

- Az A tribün sarkában a Sport utca felől: egyedüli belépőhely az AL szektorba

- Az A tribün recepcióján át: Sky box, VIP

- A C és D tribün sarkán: belépés a CD és D tribünre – a vendégszektor

A szurkoló belépéskor hozzáérinti a megvásárolt belépő színes felét a QR kódleolvasóhoz, amivel aktiválódik a forgókapu egy személy belépésére. A forgókapuk csak az arra a tribünre szóló, megfelelő belépők számára engedélyezik a bejutást.

Kérik a szurkolókat a korai érkezésre, hiszen a biztonsági vizsgálat során elfogadott intézkedések a szokásosnál több időt igényelnek. A stadion kapui másfél órával a kezdés előtt nyitnak (13:30), a VIP szektorok fél órával előbb (13:00)

A személyes ellenőrzés miatt a női szurkolók számára külön forgóajtók állnak rendelkezésre.

Biztonsági intézkedések

A 2018/19-es szezon előtt érvénybe lépett a SZLSZ új fegyelmi jogszabályzata, amely az eddigieknél sokkal szigorúbb büntetéseket helyez kilátásba a klubok és a látogatók számára is.    

A mérkőzést az 1/2014. számú, a sportrendezvényekről szóló törvény értelmében a rendőrség különleges rendszerű (rizikós) sporteseménynek nyilvánította. A mérkőzés előtt és alatt szigorú biztonsági intézkedések lesznek foganatosítva úgy a szervező, mint a rendőrség részéről. A stadionba való belépés előtt személyi ellenőrzésekre kerül sor.

A stadionba vezető belépési pontokon a szervező szolgálat minden meghatalmazása kihasználásra kerül, méghozzá az ide vonatkozó törvény és a szervező szolgálat elvárt kötelességei betartásának alapján. Azok a személyek, akik láthatólag alkohol vagy egyéb szerek befolyása alatt állnak, nem lesznek beengedve a stadionba; ugyanez azokra is érvényes, akiknél az előbb említett anyagokat találnak a szervezők. Minden transzparens és zászló is ellenőrzésre kerül, amelyek nem lehetnek szilárd rúdon, és amelyek esetlegesen fegyverként használhatók. Abban az esetben, ha az említett tárgyak gyalázó, gúnyolódó szavakat, illetve olyan képeket tartalmaznak, amelyek alkalmasak a köznyugalom megzavarására, elkobzásra kerülnek, és a tulajdonosaikat nem engedik be a stadionba. A stadion egyes szektorai átjárhatatlanok, melyek kapuval lesznek elválasztva, és a szervező szolgálat megfigyelése alatt állnak majd.

Kérik a szurkolókat, ne vigyenek magukkal más államok szimbólumait, mert ezeket a rendezők nem engedik be a stadionba, és tulajdonosaikat átadják a rendőrségnek.

A belépők egyszer használatosak lesznek, ami azt jelenti, hogy a stadionba való belépés után már nem lesz lehetséges elhagyni azt, majd ismét visszatérni. Az egész mérkőzés során minden nézőnek magánál kell tartania az érvényes belépőjét, és a találkozó során felmutatnia azt a szervező szolgálat felszólítására.

Figyelmeztetik a szurkolókat, hogy bármilyen tárgyak bedobálása a pályára szigorúan tilos. Ennek megszegése szabálysértésnek minősül, amely a stadionból való kizárást von magával. Az egész stadiont és az egyes szektorokat kamerarendszer figyeli majd. Minden kamera által rögzített incidens azonnali kiértékelésre és elrendezésre kerül a szervező szolgálat és a rendőrség által. Rendbontás esetén a biztonsági egységek azonnali beavatkozása következik. 

Kapcsolódó cikkek: 

Fortuna Liga, 9. forduló: Bayo nélkül a bajnok Spartak ellen

Különleges koreóval készülnek a szurkolók a B és a C-szektorban

(fcdac.sk)