*á.š Profi szerződést kapott a DAC saját nevelésű fiatalja | DAC

Profi szerződést kapott a DAC saját nevelésű fiatalja

A DAC tizennyolc éves saját nevelésű futballistája, Szolgai Máté aláírta pályafutása első professzionális kontraktusát. A klub 2024 júniusáig biztosította be a tehetséges középpályás szolgálatait, emellett a szerződés további egyéves opciót is tartalmaz.

Profi szerződést kapott a DAC saját nevelésű fiatalja
Fotó: dac1904.sk

Szolgai Máté Vízkeletről származik, a közeli Galántán is futballozott, ahonnan tizenkét évesen Dunaszerdahelyre került. Az akadémián fokozatosan az összes kategóriát megjárta az U19-ig bezárólag, ahol jelenleg csapatkapitányként szerepel. Szolgai a somorjai partnerklub első csapatával edz, amelynek színeiben már három találkozón is pályára léphetett a második ligában.

„Nagyon boldog vagyok, hogy szerződést köthettem a DAC-cal. Jelenleg a folyamatos játéklehetőség és a további fejlődés a legfontosabb számomra. Természetesen a jövőben szívesen megmutatnám magam az A-csapat színeiben is” – mondta Szolgai Máté a szerződésének aláírását követően.

„Máté egy felelősségteljes és egyértelmű célkitűzésekkel rendelkező vezéregyéniség, aki a felelősségvállalásával, az edzésekhez való hozzáállásával és a mérkőzéseken nyújtott teljesítményével a tizenkilenc éven alatti gárdában levő csapattársait is motiválja. A korosztályában Szlovákia legjobb középpályásai közé tartozik. Kilenc góljával csapatunk második legeredményesebb tagja, főleg a gólpasszok, a befejezések és a játék áttekintésének terén jeleskedik. Máté az akadémia összes játékosa előtt példaképként állhat azt illetően, hogyan lehet fokozatos lépésekkel és lelkiismeretes hozzáállással eljutni egészen a profi szintig a DAC-ban” – jellemezte védencét Juraj Gombár, a DAC U19 vezetőedzője.  


(dac1904.sk)