Profi szerződést írt alá a DAC 16 éves középpályása

A tehetséges középpályás 2022 nyaráig kötelezte el magát.

Profi szerződést írt alá a DAC 16 éves középpályása
Fotó: fcdac.sk

A DAC tizenhat éves támadó középpályása, Dominik Veselovský megkapta élete első profi szerződését. A sárga-kékekkel három évre írt alá.

„Dominik az utóbbi hónapokban az A-csapattal edzett, s hatalmas fejlődést mutatott. Úgy döntöttünk, szerződéssel díjazzuk mindezt, és a korára való tekintettel szerződésének maximális hosszát, három évet jelöltünk meg. Hiszünk abban, hogy hamarosan az A-csapat tétmérkőzésein is bemutatkozhat. Nagyon örülünk, hogy stabil helyet szerzett magának profijaink kabinjában. Köszönjük az egész edzői stábnak és az akadémiának, hogy munkájukkal segítették és segítik a tehetséges játékost” – nyilatkozta a szerződés aláírásának körülményeiről Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Dominik Veselovský karrierjét Martinban kezdte, de már az előkészítőktől Rózsahegyen játszott, ahonnan a Csallóközbe került. Előbb a DAC U17-es csapatában szerepelt, tavasszal viszont már az U19-esekkel lépett pályára, s bekapcsolódott az A-csapat edzési folyamatába is. A nyári felkészülést már a felnőtt csapattal végezte, s Peter Hyballa vezetőedző Európa Liga selejtezős névsorába is bekerült. A korosztályos válogatottak tagja is volt, legutóbb az U17-esé.

„Veselovskýt a klub legnagyobb tehetségének tartom. Nagyon fiatal, ösztönös játékos, akit a tízes pozícióban is bevethetünk, esetleg a szélen. Felépítésében alacsonyabb, de nagyon gyors és technikás, remekül látja az üres területeket. Tetszik a mentalitása is. Nem spórol a léptekkel – bekapcsolódik a védekezésbe, az edzéseken pedig keményen dolgozik. Már hét-nyolc hónapja együtt dolgozunk, de tavasszal még az U19-esekkel játszott. Most úgy döntöttem, hogy hosszú távon is az A-csapatban szeretném őt, s a szezon során biztosan pályára lép majd. Örülök, hogy a klub hosszabb időszakra meg tudott egyezni vele” – mondta vezetőedzőnk, Peter Hyballa. 


fcdac.sk