*á.š Portugál védő a DAC első téli erősítése | DAC

Portugál védő a DAC első téli erősítése

A DAC első téli szerzeménye a 23 esztendős portugál jobbhátvéd, Carlos Alexandre „Alex” Reis Pinto. A Guimaraes városában született játékos az ősz végéig az SC Farense futballistája volt.

Portugál védő a DAC első téli erősítése
Fotó: dac1904.sk

Alex Pinto a Vitória Guimaraes neveltje, a 2016/17-es idényben tizennyolc évesen, az anyaegyesülete színeiben mutatkozott be a portugál élvonalban. Ezt követően a Benfica Lisszabonhoz szerződött, az óriásklub B csapatában futballozott. Két idényt töltött kölcsönjátékosként az első ligás Gil Vicente gárdájánál, 2020 nyarán pedig a Farense csapatához távozott. Összességében 29 alkalommal lépett pályára a Liga Portugal-ban, a másodosztályban további 66 összecsapás áll a neve mellett.

Az egykori portugál U19-es és U20-as korosztályos válogatott jobbhátvédként futballozik. A sárga-kékek új erősítése jó testfelépítésű, 187 centiméter magas és 81 kilogramm. Két és féléves szerződést között a klubbal, amely 2024. június 30-ig érvényes.

„Lehetőségem nyílt megtekinteni a klub infrastruktúráját, amely olyan fantasztikus stadionnal és akadémiával rendelkezik, hogy sok portugál csapat is megirigyelhetné. Jobbhátvéd vagyok, igyekszem kihasználni a gyorsaságom azon a poszton. Szeretek részt venni a támadásokban, de szerintem a védekezés is jól megy. Tisztában vagyok vele, hogy a DAC el akarja hódítani a bajnoki címet, és igyekszem segíteni a csapatot e cél elérésében” – jelentette ki röviddel a szerződés-aláírást követően a DAC történelmének első portugál játékosa, aki a 78-as számú mezben futballozik majd Dunaszerdahelyen.

„Alex egy komoly lehetőséget jelentett számunkra, mivel szabadügynökként érkezett. Egy fiatal, portugál élvonalbeli tapasztalatokkal rendelkező játékosról van szó, aki színvonalas akadémiákon nevelkedett. Úgy éreztük, hogy a csapatra ráfér az erősítés a védelemben. Ezért döntöttünk a leigazolása mellett, és bízunk abban, hogy az atletikus képességei a gárda javára válnak majd. Görögországból és az olasz másodosztályból is voltak ajánlatai. Boldogok vagyunk, amiért a mi projektünk mellett tette le a voksát. Sok sikert kívánunk neki” – jelentette ki Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója. 


(dac1904.sk)