Pohronie-DAC – Storck: "Annak örülök, hogy a csapat az utolsó pillanatig küzdött a győzelemért"

A DAC kínkeserves győzelmet aratott idegenben, a Pohronie gárdája felett. Lássuk, miként vélekednek a látottakról az edzők.

Pohronie-DAC – Storck: "Annak örülök, hogy a csapat az utolsó pillanatig küzdött a győzelemért"
Bernd Storck - Fotó: Cséfalvay Á. András (Archív)

Radványi Miklós (Pohronie): "Büszke vagyok a játékosaimra. A taktika, amit választottunk az ellenfelünkkel szemben, helyes volt és teljesítették. A Dunaszerdahely valahol máshol helyezkedik el a játékosminőségben, mint mi. Nem játszhatunk ilyen ellenfelekkel szemben kiegyenlített meccset. A fiúk viszont az utolsó pontig teljesítették a taktikai utasításaimat. Kontrákra akartunk játszani, Faderának pedig már az első félidőben volt egy száz százalékos ziccere, de az üres kapu fölé lőtt. Kíváncsi lettem volna, hogyan reagálnak a vendégek, ha mi vezetünk 1:0-ra. Vártuk, hogy az ellenfél hibázzon, bejött, de nem adtunk gólt. A második félidő elején szomorú pillanat következett, szabadrúgásból kaptunk gólt, amit nem szabadott volna. A játékosaim viszont összeszedték magukat, és egyenlítettek, az egy pontért játszottunk. A futball már csak ilyen, az előző meccsen mi adtunk gólt a rájátszásban, most pedig mi kaptunk. A továbbiakról, amit mások csináltak a pályán, nem nyilatkozhatom, nem is fogok."

Bernd Storck (DAC): "Ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt, melyen bebizonyosodott, hogy a Pohronie egy rendkívüli jól szervezett védelemmel rendelkezik. A védelem szempontjából a hazaiak egy nagyon jó meccset játszottak. Számunkra nehéz volt réseket találni, nehezen találtuk a helyünket a pályán. Igyekeztünk, mégsem ment, talán azért, mert lassúk voltak a passzaink. A második játékrészben mindent megpróbáltunk azért, hogy nyerni tudjunk. Sikerült gólt szereznünk egy pontrúgásból, és tuduk, hogy az ellenfél támadni fog, mert egyenlíteni akar majd. Ehhez egy kicsit mi is hozzásegítettük, a pálya szélén ugyanis elaludtunk a gól előtt. Végül a ráhúzásban sikerült megszereznünk ismét a vezetést, tehát a mi részünkről szerencséről is beszélhetünk. A foci végeredményben ilyen. Annak örülök, hogy a csapat az utolsó pillanatig küzdött a győzelemért.

A meccs:

 

FK Pohronie – FC DAC 1904 1:2

(TASR)