Peter Hyballa így vélekedik a DAC hétvégi edzőmérkőzéseiről

A DAC hétvégén Somorja és a lengyel  Zagłębie Sosnowiec ellen lépett pályára.

Peter Hyballa így vélekedik a DAC hétvégi edzőmérkőzéseiről
Fotó: fcdac.sk

„A szombati, Somorja elleni felkészülési mérkőzés első félidejében kissé elégedetlen voltam a pályán levők teljesítményével. Gyorsan kétgólos előnybe kerültünk, és bár tisztában vagyok vele, hogy nagyon meleg volt, kissé hiányoltam a professzionalizmust. A második játékrészért nagy dicséret illeti a tehetségeinket. Úgy gondolom, hogy a DAC jövője jó alapokon nyugszik, mert ezeknek a srácoknak érdekes a jövőképük, megvan bennük a potenciál. Szerintem az elkövetkező két-három évben a DAC utánpótlásából érkező egy-két labdarúgónak ki kellene harcolnia helyét a felnőttcsapat kezdő tizenegyében. A mérkőzést hat gólt szerezve nyertük meg és sok olyan labdarúgó kapott lehetőséget, akik a tavalyi szezonban nem voltak a kezdőcsapat tagjai” 

– nyilatkozta Peter Hyballa a szombati, DAC-Somorja (6:3) edzőmeccsről.

A csapat vasárnap a lengyel Ekstraklasából kiesett Zagłębie Sosnowiec együttesét fogadta – és győzte le 3:2-re. Erről a találkozóról így vélekedik a DAC vezetőedzője: 

„A tegnapi találkozó egy nagyon profi tesztmérkőzés volt, a lengyel csapat jó erőkből áll. Sok helyzetet sikerült kialakítanunk, szép gólokat lőttünk. Az első félidőben a játékunk felépítése elég rosszul működött, a másodikra viszont nagyot javultunk e téren. Kisebb problémákkal küszködtünk a rögzített játékhelyzetek kivédekezésében, de hét-nyolc játékosunk hiányzik, Tomáš Huk pedig eligazolt. Pozitívum, hogy senki sem sérült meg, ami a felkészülési találkozókon fontos, hiszen télen ezzel is voltak gondjaink. Tegnap is láthattuk, hogy az erőnlétünk rendben van, ám a két meccsen bekapott öt gól kicsit sok. A legközelebbi komoly összecsapás pedig már szerdán következik.”

fcdac.sk