*á.š Pénteken barátságos mérkőzés vár a DAC-ra | DAC

Hibaüzenet

Notice: unserialize(): Error at offset 22 of 27 bytes in variable_initialize() (line 935 of /var/www/parameter.sk/web/includes/bootstrap.inc).

Pénteken barátságos mérkőzés vár a DAC-ra

Holnap egy nemzetközi felkészülési találkozó helyszíne lesz a MOL Akadémia, amelyen a DAC a Merkantil Bank Ligában szereplő Aqvital FC Csákvár együttesét fogadja.

Pénteken barátságos mérkőzés vár a DAC-ra
Fotó: Cséfalvay Á. András

A két sárga-kék csapat összecsapása 2021. november 12-én, 15:00 órakor kezdődik.

A Fejér megyében található 5000 lakosú város futballélete 1947 óta íródik. A klub hosszú évtizedekig az alacsonyabb osztályú bajnokságokban szerepelt, majd 2011-ben feljutottak a harmadik ligába, amelyet rögtön az első idényükben meg is nyertek, a másodosztályba jutva. A pontvadászat átszervezése után a 9. hely sem jelentett bennmaradást, de már a következő évben, 2014 tavaszán ismét visszakerültek az NBII-be, amelynek a mai napig a résztvevői.

Az együttes vezetőedzője az egykori 21-szeres magyar válogatott, Mónos Tamás, és jelenleg a 20 csapatos bajnoki mezőny 17. helyén állnak. A tavalyi szezont szintén a 17. pozícióban zárták, egy évvel azelőtt pedig egészen a negyedik helyre futottak be. Ellenfelünk játékoskeretében csak hazai labdarúgókat találunk, amelyek többsége a – nem csak földrajzilag – közeli Puskás Akadémiában nevelkedett. Csákvárban futballozik az a Bencze Márk is, aki csapatunkkal abszolválta a nyári felkészülés egy részét.

A klubok megegyezése alapján a jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel a találkozót zárt kapuk mögött rendezik, nézők nélkül.

Az összecsapást azonban a DAC YouTube-csatornáján és a Facebook profilján élőben megtekinthetik.


(dac1904.sk)