Példátlan kezdeményezés: letesztelik a szurkolókat a DAC–Slovan rangadó előtt

A DAC 1904 innovatív és példátlan kezdeményezése: leteszteljük a szurkolókat a DAC–Slovan rangadó előtt.

Példátlan kezdeményezés: letesztelik a szurkolókat a DAC–Slovan rangadó előtt
Fotó: Cséfalvay Á. András archív felvétele

Csak negatív COVID–19 teszttel engedik be a szurkolókat a MOL Arénában vasárnap tartandó mérkőzésre, összhangban a szlovák közegészségügyi hivatal október 14-én, az új koronavírus terjedését megelőző intézkedésével, melynek értelmében a tömegrendezvények általános tiltása alól kivételt képeznek, azaz megtarthatók azok a rendezvények, amelyeken minden résztvevő legfeljebb 12 órás negatív COVID–19-teszttel rendelkezik.

A DAC 1904 labdarúgóklub 2020. október 25-én visszahozza a rajongókat a MOL Arénába, méghozzá egyedülálló módon: díjmentes COVID–19- antigénteszttel.

Tagadhatatlan, hogy nehéz időszakot él át a kultúra- és a sportvilág. Szlovákiában mindössze öt sportágnak engedélyezték, hogy befejezze a ligáját – köztük a futballnak is.

A klub a MOL Arénában október 25-én, 16:00 órakor megrendezésre kerülő DAC 1904 – ŠK Slovan mérkőzés szervezése során is mérlegelte a lehetőségeket. Ezért döntöttek úgy, hogy 

a vasárnapi tétmérkőzés előtt a 2020/21-es idényre érvényes bérlettel rendelkező szurkolóknak díjmentesen biztosítják a COVID–19-antigénteszt elvégzését. A tesztelés 2020. október 25-én a MOL Aréna mellett kijelölt helyszíneken zajlik majd.

A klub döntésének hátterében a sport megmentésének szándéka áll. A DAC 1904 ezzel a kezdeményezéssel szeretné megköszönni a szurkolóknak, hogy mellette állnak, és ezekben a nehéz időkben is kitartanak a csapat mellett!

Ugyanakkor remélik, hogy ez a példátlan kezdeményezés sorsfordító lesz a labdarúgás jövőjében és fejlődésében, valamint a többi szlovákiai bajnokság számára is, mivel a gyorsteszt megjelenése a piacon akár hosszú távú megoldást jelenthet arra, hogy biztonságban együtt lehessünk a sporteseményeken.

Jelenleg 1000 teszt áll a klub rendelkezésére, de dolgoznak azon, hogy tovább növeljék a tesztkapacitást a hétvégi mérkőzés kezdetéig. A változásokról folyamatosan tájékoztatják a szurkolókat.

A mintavételt szakképzett egészségügyi személyzet fogja elvégezni. Tíz tesztállomás áll majd a szurkolók rendelkezésére, ahol az előzetes regisztrációt követően díjmentesen alávethetik magukat aCOVID–19- antigéntesztelésnek.

Figyelem! Csak azt a teszteredményt fogadják el érvényesnek, amelyet az általuk biztosított személyzet ad ki. Más típusú tesztet a beléptetésnél nem fogadnak el!

Hogyan zajlik a tesztelés?

 • A regisztráció lehetőségével kizárólag a bérletes szurkolók élhetnek. Mivel a jelenlegi mérkőzésre meghatározott számú teszt áll rendelkezésünkre, a regisztrációkat időrendben fogadják.
 • Amennyiben a szurkoló a felületen nem talál szabad időpontot, akkor a tesztkapacitás betelt, és nem tudnak további jelentkezőket nyilvántartásba venni.
 • Regisztráljon legkésőbb 2020. október 23., péntek 10:00 óráig, illetve a tesztelési kapacitás megtöltéséig az alábbi felületen: gol.dac1904.sk
 • A teszteredmény továbbítására a regisztráció során kizárólag érvényes és élő e-mail-címet adjon meg, mivel a teszt eredményéről e-mailben fogják értesíteni.
 • A regisztrációt követően a szurkoló által megadott e-mail-címre érkezik egy visszaigazoló e-mail, amelyben mindenki megtalálja a pontos utasításokat a tesztelésre vonatkozóan (időpont, a tesztállomás neve, azonosító).
 • Javasolják, hogy legalább 10 perccel a megjelölt időpont előtt érkezzen a helyszínre, hogy időben megtalálja a saját standját. A későn érkezők tesztelését nem áll módjukban elvégezni.
 • A vizsgálat időtartama 3 perc.
 • A minta levételét követően a teszt eredményéről 20 perc elteltével e-mailben tájékoztatnak.
 • Ha a teszt eredménye negatív, akkor a szurkoló a stadion másik oldalán kijelölt, a tesztelőállomással azonos megjelölésű értékelőpultnál átveheti speciális karszalagját, amely a bérlettel együtt feljogosítja a stadionba való belépésre.
 • Amennyiben a teszt eredménye pozitív, kérik, hogy a vírus továbbadásának lehetőségét elkerülendő, minimális érintkezéssel, haladéktalanul menjen haza. Javasolják továbbá, hogy amint lehetséges, lépjen kapcsolatba a lakhelye szerint illetékes regionális közegészségügyi hivatallal és körzeti.
 • A stadionba 13:00 órától lehetséges a belépés. Belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés, a stadionban való tartózkodás pedig csak szájmaszk viselésével engedélyezett.
 • A kapuknál érintésmentes beléptetést biztosítanak.
 • A bérlettel rendelkező szurkolók az A és a C tribünön minden második sorban a kijelölt ülőhelyeket foglalhatják el.
 • A büfék a szurkolók rendelkezésére állnak. A mérkőzés előtt korábbi mérkőzések felvételei kerülnek vetítésre.

Kérik, hogy ha az előzetes regisztrációt követően mégsem tud részt venni a mérkőzésen, ezt időben jelezze a marketing@dac1904.sk e-mail- címen, hogy helyét átadhassák valaki másnak.

Kérnek mindenkit, aki nem tesztelésre vár, hogy vasárnap ne tartózkodjon a stadion környékén. A résztvevőket pedig arra kérik, hogy tartsanak be minden helyszíni utasítást, és a legnagyobb megértéssel és együttműködéssel fogadják a rendezvény koordinátorainak instrukcióit.

Akik nem jutnak be a stadionba, azok se csüggedjenek, mert az Orange sport és az M4 Sport is élőben közvetíti a mérkőzést.

DAC1904