*á.š Osztrák védő a DAC legújabb szerzeménye | DAC

Osztrák védő a DAC legújabb szerzeménye

A huszonkét éves középső védő Ahmet Muhamedbegovic, aki a Sankt Pölten együttesétől érkezik, kétéves szerződést írt alá a DAC-cal.

Osztrák védő a DAC legújabb szerzeménye
Fotó: Sky Sport Austria

A DAC védelmének következő erősítése a 22 éves osztrák középső védő, Ahmet Muhamedbegovic. Az egykori utánpótlás-válogatott az SKN St. Pölten csapatától érkezik Dunaszerdahelyre, ahol két esztendőre szóló kontraktust kötött a sárga-kékekkel.

A bosnyák gyökerekkel rendelkező osztrák futballista az SC Untersiebenbrunn neveltje, ahonnan még ifjúsági korában a Sankt Pöltenhez igazolt. Az északkelet-ausztriai klubnál az U15-től egészen a felnőtt csapatig minden korosztályos gárdának a tagja volt. Az első csapatban 2016 decemberében, 18 évesen mutatkozott be. Összességében 64 alkalommal lépett pályára az osztrák Bundesligában, további 22 rajtot gyűjtött a második vonalban is.

„Nagyon boldog vagyok, amiért egy ilyen nagy klub részese lehetek. Szeretnék továbbra is fejlődni, amihez kiváló lépés a DAC-hoz való igazolásom. A mérkőzéseken igyekszem konstruktívan megoldani a szituációkat, a passzjátékom az egyik legfőbb előnyöm. Szívesen szereznék bajnoki címet az együttessel, most azonban elsődlegesen a szezon első mérkőzését kell sikerrel abszolválnunk” – jelentette ki a 186 centiméter magas középső védő.

„Ahmet egy tipikus támadásépítő védő, aki kellően agresszív. Az osztrák Bundesligában abszolvált több mint 60 mérkőzésével tapasztalatot is hoz a csapathoz. Sok sikert kívánunk neki” – mondta a szerződés-aláírás után a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.  


(dac1904.sk)