Ők utaznak a DAC-cal Törökországba

A DAC január 26-tól február 7-ig a törökországi Belekben lesz edzőtáborban.

Ők utaznak a DAC-cal Törökországba
Fotó: fcdac.sk

Tegnap a téli félkészülés harmadik barátságos találkozóját abszolválta a DAC, amelyen 1:2-es vereséget szenvedett a magyarországi Gyirmót otthonában. A ma délelőtti edzést követően a játékosok és a stáb holnap találkoznak ismét, és egy közös ebéd elfogyasztása után nekivágnak a hosszú törökországi útnak. A gárda délben indul a bécsi reptérre, az Antalyába tartó repülőgép tervezett felszállási ideje 16:30 óra. A Törökországban való megérkezést követően a csapatra még a beleki Bellis hotelbe vezető út is vár, amely tizenhárom napig a DAC átmeneti otthona lesz. Pont ebben a hotelben volt egy éve elszállásolva a budapesti Honvéd is, amelynek akkor még Marco Rossi volt a vezetőedzője.

Az olasz mester ezúttal a következő 24 játékost viszi magával Törökországba (beleértve a három kapust és a sároseperjesi vendégjátékáról visszahívott Roland Černákot):
Slávik, Gutič, Macej (kapusok) - Ljubičić, Špiriak, Šatka, Huk, Zsivkovics, Simon Pambou, Domonkos, Koštrna, Vida, Mervó, Pačinda, Divković, Čmelík, Černák, Davis, Kalmár, Malec, Blackman, Kone, Záhumenský, Acquah (mezőnyjátékosok).
Aluku otthon maradt kezeltetni az izomsérülését, míg Acquah később utazik a csapat után.

„A gyönyörű akadémiánkon való felkészülés után már mindannyian nagyon várjuk a törökországi edzőtábort. Elegünk van már a műfűből, a hóból és a hidegből, jól fog esni ismét kellemes időben és minőségileg felkészített füves pályákon gyakorolni. Szintén várjuk már a jó meccseket, amelyeket minőségi bajnokságokból érkező, kiváló ellenfelekkel vívunk. Mindegyik felkészülés nehéz, és a tegnapi, Gyirmót elleni összecsapáson is látható volt, hogy nehezek a lábaink. Eddig az volt a legfontosabb, hogy senki se sérüljön meg, mostantól pedig az, hogy alaposan felkészüljünk a kemény tavaszra,” jelentette ki a gárda csapatkapitánya, Marin Ljubičić, aki a jelenlegi játékoskeretben egyedüliként nem hiányzott a DAC egyetlen eddigi törökországi edzőtáborozásáról sem.

Az edzőtábort négy felkészülési találkozó is színesíti, melyeken fokozatosan a dán, bosnyák, és a cseh élvonalból érkező együttesekkel mérkőzünk, míg zárásként az orosz másodosztály egyik élcsapatával mérjük össze az erőnket.

2018.01.29., 13:30 ó (török idő szerint 15:30 ó): FC DAC 1904 - FC Helsingør
2018.01.31., 13:30 ó (török idő szerint 15:30 ó): FC DAC 1904 - FK Željezničar Sarajevo
2018.02.03., 13:30 ó (török idő szerint 15:30 ó): FC DAC 1904 - FC Zbrojovka Brno
2018.02.06.: FC DAC 1904 - FC Orenburg

Mind a négy találkozót élőben közvetíti a klub a hivatalos YouTube-csatornáján. 

(Fcdac.sk)