Niké-szombat, 6. forduló: Kiállítás és DAC-vereség Trencsénben (VIDEÓ)

Egy hét után ismét vereséget szenvedett a DAC a Niké Ligában, az alapszakasz 6. fordulójában a Trenčín vendége volt.

Niké-szombat, 6. forduló: Kiállítás és DAC-vereség Trencsénben (VIDEÓ)
Fotó: dac1904.sk

Ha egy hete a Banská Bystrica elleni mérkőzést követően azt mondtuk, hogy a DAC játéka olykor lélektelen, mindenféle elképzelést nélkülöző volt, ez most a trencséniek ellen még inkább igaz volt. A sárga-kékeknek gyakorlatilag egy kaput eltaláló lövésük sem volt a hazaiakkal szemben, de menjünk sorjában.

Noha a vendégeké volt a mérkőzés első lehetősége – Gavrić lövése nem találta el a kaput –, a túloldalon ordító helyzetet hagytak ki a trencséniek. Kozlovský úgy ment át a DAC védelmén, mint kés a vajon, majd az alapvonalról visszatette Kupusovicnak, aki pedig kb. 11-12 méterről lőhetett kapura. Popović verve volt, de a lapos lövésbe bele tudott érni a gólvonal előtt ólálkodó Csinger, aki így góltól mentette meg csapatát. Nem sokkal később Gong bombája ment fölé. A 22. percben nagyon nehéz helyzetbe került a DAC. Risvanis már a besztercebányaiak ellen is egy rossz ütemű becsúszással hozott össze egy büntetőt, akkor viszont azt kihagyták a vendégek, a görög védő pedig megúszta sárga lappal. Ezúttal viszont utolsó emberként mutatott be hasonló mozdulatot, amiért megérdemelten járt a piros lap. Mivel a szabálytalanság a tizenhatoson kívül történt, így nem járt büntető a trencsénieknek. A kiállítást követően ugyan egyértelműen a hazaiak domináltak, de sokáig nem tudtak élni az emberelőny adta lehetőséggel. Csak a félidő vége előtt tudtak komolyabban veszélyeztetni, de előbb Popović óriási bravúrral hárította Bondarenko bal alsóba tartó fejesét, majd pár percre rá ugyanaz a játékos fejelt nem sokkal a kapu mellé.

Hazai akcióval indult a második játékrész, Soares egy gyors kontra után a kapu fölé lőtt. Az 54. percben Popović volt résen Gajdoš 30 méteres lövésénél. A DAC ugyan emberhátrányban is próbálkozott támadásokat építeni, de ezek rendre befejezések nélkül elhaltak. A sárga-kékek védelme végül a 69. percig bírta a hazai nyomást. Gong lövése levágódott, majd Ibrahim szerezte meg a tizenhatos jobb szélénél, visszatette Kmeť elé, aki nem különösebben erős lövést eresztett meg, ám a kapus előtt keresztbefutott Kozlovský, ami épp annyira zavarta meg Popovićot, hogy a labda a hálóban kötött ki. Néhány perccel később növelhette volna előnyét a Trenčín, Popović viszont hárította Kupusovic próbálkozását. A 82. percben a hazai csapat is megfogyatkozott, miután Ibrahim összefejelt Herccel, amiért sárga lapot kapott, és mivel ez már a második volt, villant is a piros. Az erőviszonyok kiegyenlítődését viszont nem tudta kihasználni a DAC, sőt, a végén még a trencséniek szerezhettek volna újabb gólt, ám Bariš bombája a felső lécen csattant.

A sárga-kékek tehát sorozatban második vereségüket szenvedték el, a trencséniek viszont győzelmükkel átvették a vezetést a tabellán.

A mérkőzés: AS Trenčín – FC DAC 1904 1:0

Megszerezte szezonbeli második győzelmét az újonc Košice, amely Greššák első félidőben szerzett találatával fektette két vállra a Vion-t. Az aranyosmarótiak még nyeretlenek az idei szezonban, akárcsak a nagymihályiak, akik ugyan megszerezték első góljukat, de ez aligha vigasztalja őket. Pavúk találatával még vezettek a Skalica otthonában, ám a hazaiak előbb Matejov góljával, majd Vlasko büntetőjével fordítottak, és otthon tartották a három pontot.


A szombati eredmények:

AS Trenčín – FC DAC 1904 1:0 (0:0)

Gólszerzők: 69. Kmeť

Piros lapok: 82. Ibrahim (TRE)   23. Risvanis (DUN)

FC Košice – FC ViOn Zlaté Moravce 1:0 (1:0)

Gólszerző: 27. Greššák

MFK Skalica – MFK Zemplín Michalovce 2:1 (0:1)

Gólszerzők: 49. Matejov, 66. Vlasko (11-esből) – 37. D. Pavúk


A pénteki eredmény:

MFK Dukla Banská Bystrica – MFK Ružomberok 1:1 (1:0)

Gólszerzők: 24. Acosta – 52. Bobček


A forduló további programja:

Szeptember 3. (vasárnap)

FC Spartak Trnava – MŠK Žilina (17:30)

ŠK Slovan Bratislava – FK Železiarne Podbrezová (18:00)


A bajnokság állása:

Góllövőlista:

Ibrahim (Trenčín) – 4 gól
Kováčik (Podbrezová) – 4 gól
Addo (Žilina) – 3 gól
Arevalo Acosta (B. Bystrica) – 3 gól
Ďuriš (Žilina) – 3 gól
Polievka (B. Bystrica) – 3 gól
Domonkos (Ružomberok) – 3 gól


(tt)