Nagyszombat-DAC: Biztonsági intézkedések és szurkolói útmutató

A szervezők a következő biztonsági intézkedéseket hozták a szombati Nagyszombat-DAC rangadóval kapcsolatban:

Nagyszombat-DAC: Biztonsági intézkedések és szurkolói útmutató
Fotó: fcdac.sk

A mérkőzést 2018. május 5-én, 17:00 órai kezdettel rendezik a nagyszombati City Aréna - Anton Malatinský stadionban.

Az 1/2014 számú a sportrendezvényekről szóló törvény értelmében a rendőrség a találkozót kockázatos sporteseménynek nyilvánította. Ezért szigorú biztonsági intézkedések lépnek érvénybe a mérkőzés előtt, alatt és után is.

A DAC szurkolói számára külön parkolót jelölt ki a szervező hazai klub: a Kollár utca 5-ös számú parkolójában (a térképet GPS koordinátákkal lásd alul). Gépjárművekkel a Sladovnícka utcán át javasoljuk megközelíteni a stadiont.

A City Aréna beléptető kapui két órával a találkozó kezdete előtt, 15:00 órakor nyitnak. Mindenkit megkérünk, hogy időben - minimum egy órával a mérkőzés előtt - érkezzen a stadionhoz, mivel két zónás ellenőrzési pontok lesznek. Négy, szenzorral működő beléptető kapu áll majd rendelkezésre a DAC-szurkolóknak, ezért a beléptetés nagyon hosszadalmas lehet.

A stadionban tilos a dohányzás; ez csak kijelölt helyeken, a tribünök mögött lehetséges.

Tiltott tárgyak listája: öngyújtó, esernyő, nem működő mobiltelefon, szeszes ital, kábítószer, petárda, lőfegyver, üveg, bot, és minden egyéb tárgy, mely a rendezvény megtartását, továbbá mások személy- és vagyonbiztonságát veszélyezteti.

A jegyelővétellel és a szurkolói utazással kapcsolatos bővebb információt itt közöltünk.

A szurkolóink számára kijelölt belépők árjegyzéke: a hagyományos belépőjegy ára 10,- euró, gyermekeknek 6-12 év között 5,- euró, nyugdíjasoknak 65 év felett 5,- euró, súlyosan egészségkárosodott (ZŤP) 5,- euró. A hat éven aluli gyermekek részére ingyenes a belépés.

A belépőjegy megvásárlásánál, illetve a stadionba való beléptetésnél is szükséges a személyi igazolvány (útlevél) felmutatása, amit gyermekek esetén az egészségügyi igazolvány helyettesíti, illetve a súlyosan egészségkárosodott (ZŤP) igazolvány.

A mérkőzésre érkező DAC-drukkerek számára kijelölt parkoló:

fcdac.sk