Mutatjuk a DAC programját a rájátszásban: hazai pályán a Slovan ellen, nézők nélkül

A csapatok rövidített, ötfordulós rájátszást teljesítenek, amelynek nyitófordulójában a Michalovcét fogadják a sárga-kékek. A Slovnaft Cup sorozat folytatása is tervben van.

Mutatjuk a DAC programját a rájátszásban: hazai pályán a Slovan ellen, nézők nélkül
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

A Ligás Klubok Uniójának elnöksége mai ülésén úgy döntött, hogy folytatódik a koronavírus miatt félbeszakított 2019/20-as idény. A tízfordulós rájátszás helyett azonban a csapatok csak 5 mérkőzést játszanak majd.

Tervben van a Slovnaft Cup sorozat befejezése is, ahol a DAC már az elődöntőig jutott.

A rájátszás küzdelmei 2020. június 13-án, szombaton indulnak újra, és július 11-én zárulnak. Az Európa-ligába való bejutásért megrendezett esetleges play-off mérkőzéseivel a teljes szezon július 17-én végződne. A II. liga valószínűleg nem folytatódik, ami azt jelentené, hogy az idény végén nem lesz kieső a Fortuna Ligából.

A liga újraindításához szükséges még a kormányhivatal beleegyezése.

A klubok nem fogadták el a FIFA által jóváhagyott meccsenkénti 5 cserelehetőséget, marad tehát a 3 csere.

A DAC programja a Fortuna Liga rájátszásában:

1. forduló: DAC-Nagymihály
2. forduló: Nagyszombat-DAC
3. forduló: DAC-Slovan
4. forduló: DAC-Zsolna
5. forduló: Rózsahegy-DAC

Reakciók az újraindítással kapcsolatos mai döntésére:

Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa: „A jó hír az, hogy újra lesz futball. Viszont rossz hír, hogy még mindig nézők nélkül. Számunkra az is pozitív, hogy folytatódik a Slovnaft Cup. A bajnokság egy modifikált, nem reguláris versengés lesz, viszont a kupa reálisan fog lejátszódni. Célunk jól felkészülni ezekre a mérkőzésekre, és az első háromban végezni, hogy megtartsuk az indulási jogot az európai szereplésre.”

Jan Van Daele sportigazgató: „Örömmel tölt el, hogy a többhetes, rendkívüli körülményekben zajló edzéseket végre felváltja a normál futballüzem, és néhány hét múlva már pontokért harcolhatunk. Bízom benne, hogy a szurkolókát is minél előbb visszaengedik a lelátókra.”

Kalmár Zsolt csapatkapitány: „A bajnokság folytatásáról szóló döntést pozitívan értékelem és remélem, hogy mihamarabb a nézők is vissza tudnak jönni a stadionba. A célunk nem változott, a bajnokságban szeretnénk odaérni a 2. helyre, a kupában pedig bejutni a döntőbe és elhódítani a trófeát!”

Martin Jedlička, a DAC kapusa: „Örülök, hogy végre döntés született a bajnokság sorsáról. Mindnyájan nagyon várjuk az első meccsünket új edző vezetése alatt.”


(dac1904.sk)