*á.š Minden fontos tudnivaló a szombati DAC-Slovan rangadóról | DAC

Minden fontos tudnivaló a szombati DAC-Slovan rangadóról

Minden fontos tudnivaló egy helyen a szombati rangadóval kapcsolatban.

Minden fontos tudnivaló a szombati DAC-Slovan rangadóról
Fotó: Cséfalvay Á. András

Gazdag kísérőprogram várja a szurkolókat

A forgóajtók közelében, a B és C lelátók alatt a kapunyitástól (14:00) ezúttal is ingyenes arcfestéstszerveznek a szurkolók részére. A találkozóra kiadott színes meccsfüzetet (Híradó) a DAC store-ban találják majd meg a szurkolók.

A FutbalTour és a DAC egy 3x2,5 méteres, DAC-jelképekkel ellátott fotótapétával várja az érdeklődőket a szombati mérkőzés alkalmával. A fotótapétát az A és B lelátót alatt, a forgóajtóknál találják. Az itt készített fényképeket ingyen kinyomtatják. További meglepetések és verseny vár a szurkolókra a Silver VIP-ben is - keressék a hoszteszeket!

A C lelátó alatti forgóajtóknál ismét kialakítják az AAA Auto Fanzónát. A hoszteszek ajándékokat osztanak majd a szurkolóknak, illetve lehetőséget kínálnak arra, hogy bekapcsolódjanak a versenybe, melynek fődíja egy ingyenes autókölcsönzés egy teljes hétvégére.

A DAC Store mérkőzés napján három órával a kezdő sípszó előtt, 12:30 órakor nyit, és 18:30-kor zár. Ezúttal új Macron-termékekkel bővült a kínálat. A DAC store-ban egy ún. „Fast line” is kialakításra kerül, a kiválasztott árucikkek megvásárlásának felgyorsítása érdekében. A forgókapukon áthaladva is vásárolhatnak a Fanshopban, konkrétan a BC szektorok sarkán megtalálható sátorban, ahol szintén érvényes a szezonbérlettel rendelkezők 5 százalékos árengedménye.

Ismét stadionba látogat a 20 ezres góllövő. Az említett összeg a fődíj, melyért 3 szerencsés szurkolónk versenyezhet majd. Keressék a mérkőzés előtt a Fortuna munkatársait, regisztráljanak és nyerjék meg ezt a szép összeget! A verseny szabályzatát itt találják.

Az egész MOL Arénában elérhető a szabad internet hozzáférés. Keressék a MOL Aréna free wifi hálózatot, amelybe egyszerűen, a közösségi hálózatok vagy email segítségével tudnak bejelentkezni.

Érkezés, parkolás és beléptetés a stadionba

A hazai szektorokba érvényes belépőjegyeket már csak a jegypénztárakban lehet megvásárolni – bővebb információ a nyitva tartásról és az árjegyzék itt olvasható. A stadionba való belépés kizárólag az érvényes jeggyel vagy bérlettel rendelkezők számára lehetséges.

A stadion körül kb. 13:30 órakor közlekedési korlátozások lépnek életbe.

A Sport utca azon szakasza, amely a Bonbon hoteltől a Štefánik utcai kereszteződésig terjed kb. 13:30 órától lezárásra kerül a motoros és gyalogos forgalom számára egyaránt. Ugyanez érvényes az Észak 2 lakótelep felé, a Mező utca és a Gyurcsó utca kereszteződésében található körforgalomig.

A Sport utcába ezt követően csak a parkolási engedéllyel rendelkező gépjárművek (VIP, hivatalos személyek) lesznek beengedve, s csak a Štefánik utca irányából. DAC szurkolóinknak javasoljuk, hogy a stadiont a Piactér és Szent István tér felől közelítsék meg.

A parkolás a szokásos helyszíneken, az Aréna mellett lehetséges, de a Vásártérre való behajtás csak a közelben található parkolók megteléséig lesz lehetséges, ezt követően szintén lezárásra kerül a motoros forgalom előtt. Javasolják még a Max és a Family Center bevásárlóközpontoknál található szabad parkolók használatát. Biztonsági okokból nem javasolják a parkolást a Štúr utcán és a Sport utcán.

A hazai csapat szurkolói számára az A, B, C és D (D2, D3, D4 szektorok) tribünök lesznek megnyitva. A kerekesszékesek kijelölt helyei az AB, BC szektor és a Silver VIP alatt találhatók.

A vendégcsapat szurkolói számára a D1 szektor, illetve a CD rész, különálló, a hazai szurkolók szektoraitól elválasztott szektor lesz megnyitva.

A vendékszurkolók beléptetése a hazaiaktól elkülönítve történik. A D2 és C5 szektorok egy része ütközőzónaként üresen lesznek hagyva. A vendégszurkolók érkezését a rendőrség biztosítja. A két csapat és a Slovan drukkereinek a stadionhoz való megérkezésekor néhány környező utca részleges lezárásra kerülhet. Kérik a szurkolókat, hogy figyeljék a szervezők és a rendőrség utasításait.

Maga a stadionba való belépés csak a forgókapukon keresztül lehetséges, amelyek a következő helyeken találhatóak:

- Az A és B tribün továbbá a B és C tribün sarkán: AP, AB, B1, B2, B3, B4, BC, C1, C2, C3, C4, C5, CD

- Az A tribün és D tribün sarkán: AL, AD, D2, D3, D4

- Az A tribün recepcióján át: Sky box, VIP

- A C és D tribün sarkán: belépés a CD és D tribünre: a vendégszektor

A szurkoló belépéskor hozzáérinti a megvásárolt belépő színes felét a QR kódleolvasóhoz, amivel aktiválódik a forgókapu egy személy belépésére. A forgókapuk csak az arra a tribünre szóló, megfelelő belépők számára engedélyezik a bejutást.

Kérik a szurkolókat a korai érkezésre, hiszen a biztonsági vizsgálat során elfogadott intézkedések a szokásosnál több időt igényelnek. A stadion kapui másfél órával a kezdés előtt nyitnak (14:00), a VIP szektorok fél órával előbb (13:30).

A személyes ellenőrzés miatt a női szurkolók számára külön forgóajtók állnak rendelkezésre.

Cashless rendszer a büfékben

A MOL Aréna büféiben csak az ún. Cashless kártyával lehetséges fizetni. Ez a készpénznélküli rendszer a feltöltőkártyák elve alapján működik, helyettesítve a készpénzes fizetést. A szombati találkozó alkalmával is csak ezen a módon tudnak a szurkolók a büfékben fogyasztani.

A Cashless kártyák értékesítése és feltöltése a következő időpontokban zajlik:

Péntek 2019.4.26.

14.00-19.04: a MOL Aréna 1-es számú jegypénztára

10.00-18.00: DAC Store

Szombat 2019.4.27.

12.30-tól: a MOL Aréna 2-es számú jegypénztára

12.30-18.30: DAC Store

A VIP szektor látogatóinak az A lelátó recepcióján, meccsnapon 13:30 és 18:30 között lesz megnyitva egy cashless kassza.

Figyelem! Az AL, AD, D2, D3 és D4 szektor látogatóinak a Cashless kártyát a forgóajtón való belépés előtt kell megvásárolniuk. Az említett szektorok alatt elhelyeztek egy feltöltő automatát, a kártyát azonban már előre meg kell vásárolniuk a kasszáknál, esetleg a DAC Store-ban, a fent említett időpontokban.

Biztonsági intézkedések

A 2018/19-es szezon előtt érvénybe lépett a SZLSZ új fegyelmi jogszabályzata, amely a korábbiaknál sokkal szigorúbb büntetéseket helyez kilátásba a klubok és a látogatók számára is.   

A mérkőzést az 1/2014. számú, a sportrendezvényekről szóló törvény értelmében a rendőrség különleges rendszerű (rizikós) sporteseménynek nyilvánította. A mérkőzés előtt és alatt szigorú biztonsági intézkedések lesznek foganatosítva úgy a szervező, mint a rendőrség részéről. A stadionba való belépés előtt személyi ellenőrzésekre kerül sor.

A stadionba vezető belépési pontokon a szervező szolgálat minden meghatalmazása kihasználásra kerül, méghozzá az ide vonatkozó törvény és a szervező szolgálat elvárt kötelességei betartásának alapján. Azok a személyek, akik láthatólag alkohol vagy egyéb szerek befolyása alatt állnak, nem lesznek beengedve a stadionba; ugyanez azokra is érvényes, akiknél az előbb említett anyagokat találnak a szervezők. Minden transzparens és zászló is ellenőrzésre kerül, amelyek nem lehetnek szilárd rúdon, és amelyek esetlegesen fegyverként használhatók. Abban az esetben, ha az említett tárgyak gyalázó, gúnyolódó szavakat, illetve olyan képeket tartalmaznak, amelyek alkalmasak a köznyugalom megzavarására, elkobzásra kerülnek, és a tulajdonosaikat nem engedik be a stadionba. A stadion egyes szektorai átjárhatatlanok, melyek kapuval lesznek elválasztva, és a szervező szolgálat megfigyelése alatt állnak majd.

Kérik a szurkolókat, ne vigyenek magukkal más államok szimbólumait, mert ezeket a rendezők nem engedik be a stadionba, és tulajdonosaikat átadják a rendőrségnek.

A belépők egyszer használatosak lesznek, ami azt jelenti, hogy a stadionba való belépés után már nem lesz lehetséges elhagyni azt, majd ismét visszatérni. Az egész mérkőzés során minden nézőnek magánál kell tartania az érvényes belépőjét, és a találkozó során felmutatnia azt a szervező szolgálat felszólítására.

Figyelmeztetik a szurkolókat, hogy bármilyen tárgyak bedobálása a pályára szigorúan tilos. Ennek megszegése szabálysértésnek minősül, amely a stadionból való kizárást von magával. Az egész stadiont és az egyes szektorokat kamerarendszer figyeli majd. Minden kamera által rögzített incidens azonnali kiértékelésre és elrendezésre kerül a szervező szolgálat és a rendőrség által. Rendbontás esetén a biztonsági egységek azonnali beavatkozása következik.  


(fcdac.sk)