Megvannak a dátumok: már tudni, mikor léphet pályára a DAC

Az élvonalbeli bajnokság újraindításának terve még a Közegészségügyi Hivatal jóváhagyására vár. Íme, a rájátszás előzetes időpontjai.

Megvannak a dátumok: már tudni, mikor léphet pályára a DAC
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

Szimbolikus módon ugyanazon a héten döntöttek a klubok az első liga koronavírus-járvány miatti kényszerszünet utáni folytatásáról, amely során eredetileg a tavaszi szezonnak be kellett volna fejeződnie. Ahogyan az ismert, a Ligás Klubok Uniójának Elnöksége múlt pénteken megszavazta a rájátszás rövidített, ötfordulós lebonyolítását, amely 2020. június 13-án, szombaton indulhatna.

„Az újraindítást hivatalosan még az állami szintű szerveknek is engedélyezniük kell. A Közegészségügyi Hivatal egyelőre még nem közölte a végső álláspontját a mérkőzések megrendeléséről szóló útmutatónkkal kapcsolatban, amelynek az orvosi protokoll is a részét képezi” – árulta el a LKU elnöke, Ivan Kozák.

Ha a liga zöld utat kap az állami szervektől, a rájátszás küzdelmei öt hétvége alatt zajlanának le. A pontos ütemterv a LKU és a televíziótársaságok egyeztetése után lesz ismert. Addigis tekintsék át a DAC találkozóinak az előzetes szétírását. A hivatalos kezdési időpont 17:00 óra.

1. forduló, 2020. június 13.: DAC-Nagymihály

2. forduló, 2020. június 20.: Nagyszombat-DAC

3. forduló, 2020. június 27.: DAC-Slovan

4. forduló, 2020. július 4.: DAC-Zsolna

5. forduló, 2020. július 11.: Rózsahegy-DAC

Az Európa-ligába való bejutásért zajló esetleges play-off (a végső táblázat 4-7. helyezett csapatai vesznek benne részt, ha a Slovnaft Cup győztese az első háromban végez) július 14-én és 17-én kerülne megrendezésre.

A bajnokságon kívül a DAC még a Slovnaft Cup-ban is érdekelt. A hazai kupasorozat összecsapásai a következő időpontokban kerülhetnének megrendezésre:

Elődöntő, 1. mérkőzések: 2020. június 17.

Elődöntő, visszavágók: 2020. június 23.

Döntő: 2020. július 8.

Az elődöntős párosítások kisorsolására kedden 13:00 órakor a szlovák futball Dicsőségcsarnokában kerül sor.


(dac1904.sk)