Meghívót kapott hazája válogatottjába a DAC játékosa

Valerijs Šabala, a DAC és a lett válogatott 21 éves támadója elutazott Rigába, ahol csatlakozik hazája nemzeti tizenegyéhez. A lettek szeptember elején Luxemburg ellen játszanak felkészülési mérkőzést, majd a világbajnoki selejtezők első összecsapásán Andorrában lépnek pályára.

Meghívót kapott hazája válogatottjába a DAC játékosa
Fotó: fcdac.sk

„Marians Pahars szövetségi kapitány az előző selejtezősorozat előtt megfiatalította a játékoskeretet. Csak két idősebb futballista maradt, a többiek mind 23 éven aluliak vagyunk. Ezért sem volt semmiféle nyomás vagy eredménykényszer rajtunk. Ráadásul a legnehezebb csoportban szerepeltünk, melyből még Hollandiának sem sikerült kijutnia az Európa-bajnokságra. Idegenben sikeresebbek voltunk, a Hollandiában elszenvedett vereségen kívül mindenhol sikerült pontot szereznünk - olyan csapatok otthonában is, amelyek végül kijutottak az EB-re. A következő selejtezősorozatban már nagyobb ambícióink vannak, bár tudjuk, hogy nehezebb dolgunk lesz, hiszen míg az Euro 2016-ra minden csoportból három csapat is kijutott, most csak a csoportgyőztesek kerülnek ki egyenes ágon. Pénteken odahaza, Rigában játsszunk barátságos mérkőzést Luxemburg ellen, négy nap múlva pedig Andorrában kezdjük a kvalifikációt. A nagymihályi bajnoki óta bajlódom a bokámmal, de ennek nem szabadna meggátolnia abban, hogy pályára léphessek a válogatottban,” nyilatkozta Valerijs Šabala, aki 25 mérkőzésen 10 gólt szerzett hazája színeiben.

A lett válogatott a B csoportban küzd meg az első világbajnoki szerepléséért, melyben rajtuk kívül Svájc, Portugália, Magyarország, Andorra és a Feröer-szigetek szerepelnek. A lettek elsőként Andorrába látogatnak szeptember 6-án, kedden.   

fcdac.sk/para