*á.š Megbüntették a Slovan-tisztviselőt, aki a DAC elleni meccsen bepofátlankodott a bírókhoz | DAC

Megbüntették a Slovan-tisztviselőt, aki a DAC elleni meccsen bepofátlankodott a bírókhoz

A Szlovák Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága csütörtöki ülésén foglalkozott a Slovan sportigazgatójának a DAC elleni derbi szünetében a játékvezetői öltözőben tett látogatásával is. Elítélték a cselekményt és büntetést róttak ki Richard Trutzra.

Megbüntették a Slovan-tisztviselőt, aki a DAC elleni meccsen bepofátlankodott a bírókhoz
Richard Trutz

Trutz szünetbeli látogatása azért is ébreszt komoly kételyeket a mérkőzés kimenetelével kapcsolatban, mert a Slovan a második félidőben egy erősen vitatható büntetővel egyenlített a DAC elleni derbin, miközben Krstovic visszarántását a játékvezető nem fújta le.

A fegyelmi bizottság a mérkőzés delegáltjainak jelentéseit és Trutz állásfoglalását is figyelembe véve végül úgy döntött, hogy a tisztviselő súlyos fegyelmi vétséget követett el. 

"Annak ellenére, hogy Richard Trutz részéről nem történt a bírók irányába vulgáris megnyilvánulás, és nem mutatta korrupt magatartás jelét sem, a cselekedete nem etikus, elfogadhatatlan és minimálisan nem kívánt kételyeket ébreszthet a mérkőzés szabályos lefolyásával és a bajnokság integritásával kapcsolatban" - jegyezte meg álláspontjában a bizottság.

Szerintük a cselekmény súlyosságát aláhúzza, hogy Trutz egykor maga is játékvezető volt, ráadásul már nem először követett el ilyesmit (előzőleg is egy DAC elleni meccsen látogatott a bírókhoz).

Vétséget követett el ugyanakkor maga a Slovan klub is, mégpedig azzal, hogy egyáltalán nem biztosították, hogy a játékvezetői öltözőbe ne léphessenek illetéktelen személyek. Emiatt a Slovant 1500 euróra büntették. 

A futball jó hírnevének megrontásáért ugyanilyen mértékű, tehát szintén 1500 eurós büntetést kapott Richard Trutz. Őt viszont emellett a 2022/23-as bajnoki szezon végéig kitiltották tulajdonképpen minden kiemelt helyiségből a meccsek alatt. Nem léphet be az öltözőkbe, a technikai helyiségekbe, valamint a kispadhoz és a delegáltaknak kijelölt helyekre sem mehet.

(sfz/parameter)