Martin Rymarenko új szerződést írt alá a DAC-cal

A DAC huszonkétéves támadója a 2022/23-as idény végéig hosszabbított.

Martin Rymarenko új szerződést írt alá a DAC-cal
Fotó: dac1904.sk

Martin Rymarenko, a DAC 22 éves offenzív játékosa, aki a támadósor közepén és szélén is bevethető, kétéves szerződést írt alá, amely 2023. június 30-ig érvényes. Az eredeti kontraktusa néhány napja, 2021. június 30-án járt le.

A Besztercebányán született huszonkétéves futballista 2016 elejétől a DAC játékosa, még ifjúsági korban került Dunaszerdahelyre. Rymarenko tagja volt a 18 éven alatti korosztályos válogatottnak. 2019 tavaszán Komáromban szerepelt vendégjátékosként, míg a legutóbbi két szezont a sárga-kékek farmcsapatában, Somorján töltötte. Mindkét alkalommal a 2. liga ötödik legjobb góllövője lett először 8, legutóbb pedig 14 gólt szerezve. A nyári felkészülést a felnőtt csapattal kezdte meg, a szombathelyi Haladás elleni szombati összecsapáson gól és gólpassz is szerepelt a neve mellett.

„Rymi kiváló tavaszt abszolvált a somorjaiak színeiben és bizonyította, hogy felkészült az élvonalbeli labdarúgásra. Boldog vagyok, amiért a csapatunk tagjának tudhatjuk őt és bízom benne, hogy a legközelebbi hónapokban láthatjuk őt a DAC mezében villogni” – nyilatkozta a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen lényegében itt nőttem fel. A vezetőedzővel és a sportigazgatóval való beszélgetések után közös megegyezésre jutottunk. Az edző elmondta, biztosan megadja nekem az esélyt a felkészülés során, és végül csak rajtam múlik, élek-e vele. Mindent megteszek annak érdekében, hogy jól sikerüljön a felkészülés és hogy a bajnoki szezonra is a csapattal maradhassak. Ez az elsődleges célom. Sokat segített a Somorján töltött két év. Lehet, hogy a szurkolók nem így gondolják, de a másodosztály egy nehéz bajnokság, amelynek megvan a maga színvonala, és egy fiatal játékos számára remek köztes állomást jelent. Ráadásul a Somorja is a MOL Akadémián edz, ahol kiváló feltételek állnak rendelkezésre” – mondta Martin Rymarenko az új szerződése aláírását követően.


(dac1904.sk)