Már nincs a DAC-nak B csapata

A nyugat-szlovákiai Tipos III. liga 2018/2019-es bajnoki idénye csak augusztus 4-én rajtol el, de az már most biztos, hogy a mezőnyben nem lesz ott a DAC B csapata.

Már nincs a DAC-nak B csapata
Fotó: www.fcdac.sk

A Branislav Fodrek edző vezette DAC-fakó a legutóbbi idényben a tabella 6. helyén zárt, mezében a fiatalok mellett olykor a bővebb A-keret tagjai is csatasorba álltak. A nyáron azonban a sárga-kékek klubvezetése úgy döntött, hogy megszűnteti a hazai mérkőzéseit eddig Nyékvárkonyon játszó B csapatot.

„Több éven át gyümölcsöző kapcsolatokat ápoltunk a nyékvárkonyiakkal. Fájó szívvel, de arról határoztunk, hogy a felnőttek szintjén a jövőben nem működtetünk fakócsapatot. Változott a filozófiánk. Bevált az együttműködés a környező magasabb osztályban játszó klubokkal, nevezetesen a II. ligás komáromi KFC-vel és az egy emelettel lejjebb játszó bősiekkel. Az ificsapatból kiöregedett, tehetséges futballistáink mindkét kollektívában stabil lehetőséget kapnak, ezáltal tovább fejlődnek. Ezt igazolta Dominik Špiriak tavaszi remeklése komáromi színekben. A futballista ismét a Fortuna Ligás keretünkkel gyakorol. További csallóközi együttesekhez is igazoltak a játékosaink. Természetesen vendégszereplésről van szó. Nem kallódnak el. Figyeljük őket, amennyiben teljesítményük révén kiérdemlik, hazaszólítjuk arra érdemes labdarúgóinkat. Mi több, közreműködésükkel javulnak a régiónkat képviselő alakulatok eredményei” – ecsetelte döntésüket Németh Krisztián, a DAC Akadémia ifjúsági igazgatója.

Azt még nem tudni, hogy az irányító szerv feltölti-e a mezőnyt, vagy csupán 15 kollektíva küzd majd a pontokért a III. ligában. Ami azt illeti az érsekújváriaknál is nagy gondok vannak. Ezt igazolja az a hír, hogy a Nyitra-partiak bejelentették: nem állnak csatasorba vasárnap a labdarúgó Szlovák Kupa (Slovnaft Cup) 2. fordulójában, így az udvardiak játék nélkül jutottak tovább.

ái