Ľubomír Šatka: A Cracovia után irány Poznań

Ľubomír Šatka megegyezett a hétszeres lengyel bajnok Lech Poznań gárdájával és négy évre oda igazol. A klubok megegyezése szerint a válogatott védő az Európa-liga 1. selejtezőkörében a Cracovia elleni párharcokban viseli utoljára a sárga-kék mezt - írja az fcdac.sk.

Ľubomír Šatka: A Cracovia után irány Poznań
Fotó: Cséfalvay Á. András (archív)

„Amikor Ľubo két éve a DAC-ba igazolt, a szerződésébe bele lett foglalva egy olyan kilépési záradék, amely kulcsfontosságú volt az eddigi tárgyalások során. Kétévnyi gyümölcsöző együttműködés után jött egy klub, amely hajlandó volt teljesíteni a záradékba foglalt feltételeket. Végül megegyeztünk abban, hogy a Cracovia elleni összecsapásokra Ľubo még velünk marad. Köszönjük a klubunk színeiben mutatott remek teljesítményét, jó érzés volt figyelni a fejlődését. Nem neheztelünk Ľubora, tiszteletben tartjuk a jövővel kapcsolatos elképzeléseit és további pályafutásában sok sikert kívánunk neki. Nagyon bízom benne, hogy az újonnan igazolt játékosaink teljes értékű helyettesei lesznek”

- állapította meg a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

Ľubomír Šatka 2017 tavasza előtt a Newcastle United együttesétől féléves kölcsönjátékra érkezett a Csallóközbe, amelyből végül átigazolás lett. 82 tétmérkőzésen viselte a DAC színeit. A Fortuna Ligában 69 találkozón szerepelt, ezeken három gólt szerzett. Az Európa-ligában további négy alkalommal lépett pályára, a Slovnaft Cup-ban pedig 9/2 a mérlege. Az egykori utánpótlás-válogatott játékos remek dunaszerdahelyi teljesítményeivel kivívta a felnőtt válogatott edzőinek figyelmét is. Címeres mezben eddig hét mérkőzésen játszott.

„Örülök, hogy egy ilyen nagy klub szólított meg. Oda igazolok, de csak az Európa-liga után, tehát jelenleg teljes mértékben arra összpontosítok, hogy kiharcoljuk a 2. selejtezőkörbe való bejutást. Természetesen nagyon nehéz lesz a búcsú. Két és fél évet töltöttem itt, remek a klub körüli hangulat és sok barátom van Dunaszerdahelyen. Mindenkinek köszönöm a segítséget, öröm volt a DAC-ban szerepelni és egészen biztosan nehéz lesz számomra a távozás”

- nyilatkozta Ľubomír Šatka.

fcdac.sk