Ljubičić szerint erősödött a DAC csapatszelleme

A DAC kapitánya elárulta, hogyan erősödött a csapatszellem az ausztriai összpontosítás során - írja az fcdac.sk.

Ljubičić szerint erősödött a DAC csapatszelleme
Fotó: fcdac.sk

A DAC csütörtökön tért haza a nyolcnapos ausztriai összpontosításáról, amelyet St. Pölten városában teljesített. A játékosok pénteken már az Akadémia gyepén gyakoroltak. 

„Kiváló időjárás volt az edzésekre és két nagyon jó felkészülési mérkőzést is lejátszottunk. Mindent sikerült teljesíteni, ami miatt Ausztriába utaztunk. A hangulat szintén remek volt, a pályán kívül is folyamatosan együtt voltunk. A szobákon játékkonzolokkal, estleg kártyázással múlattuk az időt. A világbajnokság mérkőzéseit is közösen néztük és sokat beszélgettünk” – árulta el a csapatkapitány. 

„A munkánkra nincs kihatással Rossi edző távozása. Mér egy éve dolgozunk vele, így tudjuk, milyen edzéseket tart és hogy mit vár el tőlünk. Természetesen az új vezetőedzőnk érkezésére is fel vagyunk készülve. Mi, a játékosok jóban vagyunk egymással, együtt tudunk dolgozni a pályán, ami az új edzőnknek is az előnyére válik majd.”

Szombaton egy közönségcsalogató összecsapás vár a DAC-ra Magyarország legnépszerűbb klubja ellen. „Rögtön a Ferencváros elleni találkozót követően már Európára fogunk készülni. Szombaton is győzni akarok, hiszen minden egyes siker pozitívan hat az öltözői hangulatra. Természetesen a pontokért folyó csaták teljesen mások. A felkészülés során azt fontos megtenni, amit az edző elvár tőlünk. Mi már a bajnokságra és Európára készülünk, de én és a csapat is minden meccset meg akarunk nyerni.”

A horvát középpályás örül Bayo jó formájának is, aki ez eddigi mindhárom felkészülési találkozón gólt szerzett. „Ez neki és az egész csapatnak is jó. Remekül dolgozik, de a szezon kezdetéig mindegyikünknek javulnia kell még. Remélem, hogy a tétmérkőzéseken is betalál majd, és mellette a többi csatárnak is menni fog a szekér, akár Pačindáról, Divkovićról vagy Vidáról is legyen szó.” 
 

fcdac.sk