*á.š Linz-DAC: „Nincs veszítenivalónk” – Kalmárék nem feltett kézzel érkeztek Ausztriába | DAC

Linz-DAC: „Nincs veszítenivalónk” – Kalmárék nem feltett kézzel érkeztek Ausztriába

Szerda délután megtartotta immár hagyományosnak mondható sajtótájékoztatóját az FC DAC 1904 labdarúgóklub a LASK Linz elleni EL-találkozó előtt. A sárga-kékeket Bernd Storck vezetőedző és Kalmár Zsolt csapatkapitány képviselte.

Linz-DAC: „Nincs veszítenivalónk” – Kalmárék nem feltett kézzel érkeztek Ausztriába
Fotó: Youtube

Akárcsak a Jablonec elleni találkozó előtt, a sárga-kékek ezúttal is koronavírusteszten estek át, és az összes eredmény negatív lett, így semmi sem akadályozza, hogy a csapat pályára lépjen csütörtökön az Európa-liga harmadik selejtezőkörében.

Bernd Storck vezetőedző nagyon örül, hogy csapatával bejutott az EL selejtezőjének harmadik körébe, és bízik benne, hogy az álmuk nem Linzben ér véget annak ellenére, hogy egy erős ellenféllel néznek szembe.

„Nagyon jó csapat a LASK Linz, hiszen tavaly bejutott a legjobb 16 közé az Európa-ligában, emellett az új szezont is jól kezdte. Tudjuk, mik a lehetőségeink, nekünk is jó, fiatal csapatunk van, amelynek nem csupán otthon, hanem a nemzetközi színtéren is megy a játék. Jól kezdtük a szezont, erre szeretnénk alapozni a továbbiakban is. Láttuk, hogy a LASK intenzív futballt játszik, tudjuk, mik az erősségeik, de mi is szeretnénk kihasználni azt, amiben jók vagyunk. Úgy gondolom, hogy ha építeni tudunk az eddigi mérkőzésekre, akkor van esélyünk a továbbjutásra”

– nyilatkozta Storck, majd hozzátette: mondta a játékosoknak, hogy élvezzék az Európa-liga atmoszféráját, mert két fantasztikus meccset játszottak, amiért megérdemlik, hogy itt legyenek.

„A holnapi mérkőzéssel kapcsolatban csak annyit mondhatok, hogy nincs veszítenivalónk, senkinek sem lehet elvárása felénk. Ennek ellenére megvannak a céljaink, a terveink, amiket meg akarunk valósítani, és ezért mindent meg is teszünk”

– folytatta a vezetőedző.

Storck elmondta, hogy intenzíven készültek a csütörtöki mérkőzésre, és szeretnék kihasználni a lehetőséget, hogy újabb szintre lépjenek. Az ellenféllel kapcsolatban kiemelte, hogy jó támadó, illetve védekező játékosokkal rendelkezik, ezért nem számít könnyű mérkőzésre.

„Nem szabad megijedni. Ki kell menni a pályára és játszani, igyekezni kiadni magunkból a legjobbat. A futballban nincs lehetetlen.”

Kalmár Zsolt, a sárga-kékek csapatkapitánya úgy véli, hogy ez lesz a szezon legfontosabb és egyben legnehezebb meccse, de kijelentette: nem feltett kézzel érkeztek.

„Tovább szeretnénk jutni, vannak céljaink, amiket el szeretnénk érni. Úgy gondolom, hogy mindent tudunk az ellenfélről, mi az erősségük, mi a gyengeségük. A legfontosabb, hogy a mi játékunkat tudjuk játszani, és élvezzük a focit egy ilyen csapat ellen a harmadik körben”

– mondta Kalmár, aki szerint a győzelmi szériának is köszönhetően remek hangulat uralkodik az öltözőben.

„Remélem, hogy ezt a holnapi meccs után még tovább tudjuk fokozni. Nagy lépés lenne, ha a DAC bejutna a play off-ba, ahol olyan együttessel találkozhatna, mint például a Sporting. Mindent megteszünk, hogy jó szájízzel menjünk haza”

– tette hozzá a DAC csapatkapitánya.

Kalmár szerint fontos, hogy meg tudják valósítani azt, amit elterveztek, nemcsak a második félidőben, hanem az egész mérkőzésen.

„Minden kis dolog fontos szerepet játszhat a mérkőzésen. Élvezni kell a játékot és mindenkinek száz százalékot kell nyújtania. Mindent megtettünk, hogy idáig eljussunk, most pedig élni szeretnénk a lehetőséggel. Szeretnénk megnehezíteni a Linz dolgát”

– fejezte be Kalmár.

A Linz-DAC EL-selejtezőre csütörtökön 20:30-kor kerül sor.


(tt)