Leekenst kirúgják, Rossi lehet az új szövetségi kapitány - Az MLSZ felvette a kapcsolatot az olasz edzővel

A magyar sajtó immár tényként kezeli, hogy Geroges Leekens napokon belül távozik a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

Leekenst kirúgják, Rossi lehet az új szövetségi kapitány - Az MLSZ felvette a kapcsolatot az olasz edzővel
Marco Rossi (Fotók: Paraméter)

A belga edző négy felkészülési mérkőzésen vezette harcba a csapatot. Legjobb eredménye a fehéroroszok elleni döntetlen volt, míg a válogatott Kazahsztántól, Skóciától és Ausztráliától vereséget szenvedett.

A találgatások a lehetséges utód terén is egy irányba vezetnek, és mindenhonnan azt hallani, hogy a dunaszerdahelyi DAC-ot irányító Marco Rossi lehet a magyar nemzeti tizenegy új szövetségi kapitánya.

A Bors egy informátorra hivatkozva ma arról írt, hogy jelenleg Leekens menesztésének, illetve Rossi szerződtetésének előkészítése zajlik. Ezt erősíti meg a Paraméter értesülése is - amely egy klubközeli forrásból származik -, miszerint

a Magyar Labdarúgó-szövetség már felvette a kapcsolatot Marco Rossival, és az érintett felek tárgyalásokat kezdenek az együttműködésről.

A Budapest Honvéddel korábban bajnoki címig jutó olasz tréner redkívül népszerűnek számít Magyarországon - főként Kispesten -, és soha nem tagadta, hogy megtiszteltetés volna számára, ha felkérnék a válogatott vezetésére. Múlt csütörtökön Budapesten, a válogatott vezetését érintő pletykákhoz csak ennyit fűzött: "Ki vagyok én, hogy nemet mondjak a válogatottnak?", majd egy nappal később, a Paraméter kérdésére válaszolva is azt mondta, jövője a Magyar Labdarúgó-szövetség és a DAC kezében van.

„Még további egy évre szóló szerződésem van a DAC-cal, tehát az, hogy ezt a szerződést kitöltöm-e, csak a DAC-on, illetve a magyar szövetségen múlik. (...) Büszke vagyok arra, hogy a nevem a magyar válogatott kapcsán merül fel, hiszen a magyar futball történelmi jelentőségű. Igaz, jelenleg nincs a toppon, de Magyarország az Magyarország. Szóval büszke vagyok arra, hogy ilyen pletykák merülnek fel“

- nyilatkozta múlt pénteken a Paraméternek Marco Rossi.

Az viszont egyelőre kérdéses, hogy ha valóban Rossi kerül a válogatott élére, meddig maradhat a csallóközi csapat kispadján. Az olasz mester vezényletével a dunaszerdahelyi együttes az előkelő harmadik helyen végzett a szlovák élvonalban, aminek köszönhetően 25 évnyi "böjt" után a csapat újra európai kupasorozatban szerepelhet.

A DAC július 12-én, és július 19-én lép pályára az Európa Liga selejtezőkörében, most szerdán derül ki, kivel kell megmérkőznie az öt lehetséges csapat közül. A Fortuna Ligában új idényében július 22-én (vasárnap), Podbrezován lép pályára először a csapat, melynek nyári felkészülése jelenleg is zajlik.

(db)