*á.š Klopp embere lett a DAC új vezetőedzője! | DAC

Klopp embere lett a DAC új vezetőedzője!

Egy 42 éves német edző, Peter Hyballa vezeti péntektől az FC DAC 1904 labdarúgócsapatát - jelentette be hétfő reggel hagyományos idénykezdő sajtótájékoztatóján Világi Oszkár, a dunaszerdahelyi klub többségi tulajdonosa.

Klopp embere lett a DAC új vezetőedzője!
Peter Hyballa (Fotó: fcdac.sk)

"A DAC újdonsült mestere immár huszonhat éve edzősködik, és Szlovákia az ötödik olyan ország lesz számára, ahol munkát vállal. A Wolfsburg, Dortmund, Bielefeld, Salzburg vagy a Leverkusen ifjúsági együtteseit irányító Hyballa olyan játékosokkal dolgozott együtt a múltban, mint például Mario Götze, Emre Can, Son Heung-Min vagy Julian Brandt. (...) A profi licencet tizenhárom esztendővel ezelőtt szerezte meg a nagy presztízsű német edzőiskolában, és az elmúlt hónapokban a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) lektoraként tevékenykedett. A DFB vezető instruktoraként ő volt a német edzők képzésének az egyik vezetője" - írja az fcdac.sk.

Hyballa a Klopp-éra alatt a Borussia Dortmund ifjúsági csapatát irányította, és egyáltalán nem titkolja, hogy közel áll hozzá a jelenleg Liverpoolban tevékenykedő sikeredző filozófiája. 2017-ben így nyilatkozott a skysports.com-nak:

"Az átmeneti játék filozófiáját azóta tudom magaménak, hogy Jürgen Kloppal dolgoztam. Minden arról szól, hogy négy-öt másodperc alatt vissza kell szereznünk az elvesztett labdát. (...) Azt gondolom, hogy a totális pressing, vagyis a gegenpressing egy kicsit Dortmundban született. Jürgen szerint a titok abban rejlik, hogy mit csinálsz a labda ellenében. Ehhez pedig erőnlét és csapatszellem kell."


Kapcsolódó cikk: „Mától fogva bajnokok akarunk lenni, ezért fogunk harcolni!”


Peter Hyballa az olasz Marco Rossit - aki a magyar válogatott szövetségi kapitánya lesz - váltja a dunaszerdahelyi együttes edzői posztján. Hyballa asszisztensei Remco ten Hoopen és Admir Kozlic lesznek, az adat- és videóelemző szerepkör Maik Drzensla feladata lesz, míg az erőnléti edző szerepét Laura Stosno veszi át. A kapusokat továbbra is Martin Raška edzi majd, és a többi stábtag kiléte is változatlan marad.

(para)