*á.š Kikapott a Dubnicától a DAC a MOL Akadémián (VIDEÓ) | DAC

Kikapott a Dubnicától a DAC a MOL Akadémián (VIDEÓ)

Öt gólt hozott a téli felkészülés harmadik mérkőzése, a DAC részéről Ramirez és Sharani voltak eredményesek. Kalmár gólnélküli állásnál tizenegyest hibázott.

Kikapott a Dubnicától a DAC a MOL Akadémián (VIDEÓ)
Fotó: dac1904.sk

A felkészülés harmadik edzőmérkőzésén a szlovák II. liga tavalyi győztesét és jelenlegi 10. helyezettjét fogadta a DAC szombaton a MOL Akadémián. A kétszer 60 perces találkozó félidőjében teljes sort cserélt Bernd Storck, így összesen 24 játékost láttunk a pályán. Bemutatkozott a héten igazolt Isaac Christie-Davis és Mateus Brunetti, az ifiből ezúttal Molnár Jakab kapott lehetőséget.

Az első 60 percre egy posztot leszámítva azonos kezdőcsapattal álltak ki a sárga-kékek, mint egy hete a Győr ellen: Nebyla helyére Christie-Davies került. Szinte állandóan az ellenfél térfelén folyt a játék, de a jól szervezett védelmükben nehezen találtak rést a hazaiak. A 23. percben Kalmár szerezhette volna meg a vezetést, ám a Divković buktatásáért megítélt tizenegyesnél a vendégek kapusa kiütötte a DAC csapatkapitányának kísérletét. Öt perc múlva azonban már Vavruš is hiába nyújtózkodott, miután Divković kiugratását Ramirez bombázta a hálójába – 1:0.

Harminc perc után következett az első rövid, ötperces szünet, majd nagyon korán érkezett az egyenlítő találat is. A 33. percben Sedláček lapos beadása Müller lábáról pattant Jedlička hálójába – 1:1. A Dubnica még lövést sem jegyzett eddig, viszont gólt már igen.

A második játékrészre teljes sort váltott Bernd Storck – tizenegyen le, tizenegyen be. A vendégek ekkor öt poszton változtattak (később még haton). A 66. percben egy védelmi megingást Čurik büntetett – 1:2. Az egyenlítés előbb Andzouana, majd Nicolaescu lábában maradt, Sharani viszont a 102. percben már nem hibázott. A ghánai támadó Andzouana átadását pofozta pár lépésről a hálóba – 2:2. Alig telt egy perc, amikor Petráš beívelt labdája Vera lába alatt átcsúszva a teljesen üresen álló Cypriánhoz került, aki ajtó-ablak helyzetben beállította a végeredményt – 2:3.

Jövő szombaton, 2020. február 6-án, 14 órától a tavaszi idény előtti főpróbán a Dunaszerdahelyen edzőtáborozó Michalovce ellen mérkőzik meg a DAC a MOL Akadémián.

DAC 1904 - FK Dubnica 2:3 (1:1)

Játékidő
: 4x30 perc. MOL Akadémia, füves pálya, Dunaszerdahely, 2021. január 30., szombat, 14:00 ó, borult, szeles idő, +9°C
Góllövők: 28. Ramirez, 102. Sharani - 33. Müller (öngól), 66. Čurik, 103. Cyprian
Sárga lap: -
Játékvezető: Smolák - Pozor, Hegedűs, 0 néző

DAC - 1. félidő: Jedlička - Blackman, Müller, Kružliak, Beskorovainyi - Christie-Davies, Schäfer (53. Nicolaescu), Balić - Divković, Ramirez, Kalmár. 2. félidő: Száraz - Vera, Molnár (100. Bögi), Braun, Brunetti - Moumou, Njie, Nebyla, Andzouana - Taiwo, Nicolaescu (100. Sharani). Edző: Bernd Storck.
Dubnica: Vavruš – Knižka, Pagáč, Švec, Nomilner – Vaculík, Bilovský, Sedláček – Janco, Kuzma, Cyprian. Cserék: Chudý, Hodál – Kubiš, Rešetka, Martinek, Ondrášek, Párkaň, Dudnyk, Petráš, Čurik, Straka, Levai. Edző: Peter Jakuš.

STATISZTIKA:
Lövés - kapura 13:4, mellé 6:4
Szöglet - 8:2
Les - 4:4

(dac1904.sk)