*á.š Kikapott a DAC az NB II végén kullogó Csákvártól | DAC

Kikapott a DAC az NB II végén kullogó Csákvártól

Moumou góljával vezetett a megfiatalított DAC, ám végül alulmaradt a magyar NBII-es Csákvár elleni edzőmeccsen - írja a klub weboldala.

Kikapott a DAC az NB II végén kullogó Csákvártól
Fotók: Cséfalvay Á. András - További felvételekért kattints!

A novemberi válogatott mérkőzések miatti szünetet a magyar másodosztály 17. helyezett csapata elleni felkészülési mérkőzéssel tettük színesebbé. A találkozót az akadémiánkon rendezték – a klubok megegyezése alapján és a jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel zárt kapuk mögött.

A sárga-kékek 11 válogatottjuk és a sérült Kalmár, Njie és Szendrei nélkül léptek pályára. Velük ellentétben, Brunetti és Moumou hosszabb kihagyás után újra futballozhattak. A keretet egyúttal az ifjúsági csapatunk és partnerklubunk, a Somorja játékosaival töltöttük fel.

A mérkőzés összefoglalója:

A DAC új vezetőedzője, Joao Janeiro – aki a ma délelőtt folyamán érkezett meg Dunaszerdahelyre – a lelátóról figyelte az összecsapást, amelyen Michal Kuruc megbízott edzőként irányította együttesünket. A játékosok szabadot kaptak a hétvégére, az első edzésüket hétfőn abszolválják majd a 40 esztendős portugál mester irányítása alatt.

Ami magát a mai meccset illeti, a DAC szerezte meg a vezetést, miután a 21. percben Balić akcióját a visszatérő Brahim Moumou fejezte be góllal – 1:0. A vendégek 14 perccel később kiegyenlítettek. Épp Moumou veszített labdát a saját térfelén, amit Molnár Rajmund használt ki, és lapos keresztlövése a jobb alsó sarokba kötött ki – 1:1. Több ígéretes támadást is vezettünk, ám rendre gond volt a befejezéssel, majd miután Kružliak és Muhamedbegović sem tudott közelről betalálni, jött a büntetés. A 82. percben a csereként érkező Kortik Bálint addig sürgött-forgott a labdával három védőnk gyűrűjében, míg lecsorgó labdája nem gurult Vantruba kapujába – 1:2.

DAC 1904 - Aqvital FC Csákvár 1:2 (1:1)

 

MOL Akadémia, Dunaszerdahely, 2021. november 12., péntek, 15:00 ó, napos idő, +9°C

 

Góllövők: 21. Moumou - 35. Molnár, 82. Kártik

 

Játékvezető: Smolák - Pozor, Hegedűs, 0 néző

 

DAC: Vantruba - Vera (46. Muhamedbegovic), Kružliak, Beskorovainyi, Brunetti (75. Lehotský) - Fábry (82. Bobrovský), Nagy (46. Dimun), Balić (75. Szolgai) - Verlinden (70. Moumou), Lamkel Zé (75. Ferleťák), Moumou (46. Veselovský). Edző: Michal Kuruc.

 

Csákvár: Auerbach (46. Papp) - Hosszú (44. Major), Tányéros, Vaskó (60. Koval), Körmendi - Magyar (60. Kartik), Bakos (60. Mészáros) - Torvund (60. Ominger), Molnár, Kalmár (60. Bencze) - Murai (59. Takács). Edző: Mónos Tamás.

Alább megtekinthető az egész mérkőzés:

(fcdac.sk)