Ki lesz a magyar futballválogatott szövetségi kapitánya? A Blikk a DAC edzőjét, Rossit bűvöli!

Ki lesz a magyar futballválogatott szövetségi kapitánya? A Blikk a DAC edzőjét, Rossit bűvöli!
Fotó: fcdac.sk

A válogatottat irányító német szövetségi kapitány sorsa jövő héten pecsételődhet meg végleg: a Csányi Sándor (64) vezette elnökség kedden értékeli a munkáját a trénernek, akivel a nemzeti csapat gyatrán szerepelt a világbajnoki selejtezősoro­zatban.

A Blikk titkolt információi szerint az éves szinten 1,7 millió eurót kereső, a szövetségben a sportigazgatói állást is betöltő német szakember valóban távozik, a legnagyobb eséllyel az olasz Marco Rossi (53) vagy a korábbi válogatott Szabics Imre (36) követheti őt a szövetségi kapitányi poszton. Két vélt vagy valós jelölt közül a Blikk a DAC-ot irányító Rossi mellett teszi le a voksot.

Rossi egyébként azt nyilatkozta nekik, hogy ma (péntek 13.) értesült arról, hogy szóba került a neve. Úgymond, teljesen váratlanul érte a hír. És bár büszkévé teszi, hogy egyáltalán ilyesmiről beszélnek az emberek, a tény annyi, hogy nem kapott hivatalos vonatkozó megkeresést és érvényes szerződés köti a DAC-hoz. Majd ennek ellenére állítólag hozzátette, nyitott a tárgyalásra…

További állítólagos jelöltek lehetnek a német Leipzig másodedzője, Lőw Zsolt (38) és a 2012-ben a Videotont Európa-liga-csoportkörbe vezető portugál Paulo Sousa (47) is. Felvetődhet László Csaba (53), Bölöni László (64), a felnőttcsapatnál másodedző Szélesi Zoltán (35), az NB I-es trénerek közül Herczeg András (61) neve.

blikk/para