*á.š Kalmár Zsolt: Újra össze kell szokni a csapatnak, nem lesz könnyű, de jó felmérés lesz a Slovan elleni meccs | DAC

Kalmár Zsolt: Újra össze kell szokni a csapatnak, nem lesz könnyű, de jó felmérés lesz a Slovan elleni meccs

Tavaszi térdsérülése, térdműtétje és július óta tartó rehabilitációja miatt Kalmár Zsolt jó ideje nem szerepelt a magyar válogatottban, így a DIGI Sport híradójának nyilatkozó DAC-középpályás fájó szívvel nézte társai Eb-szereplését. De még jobban fájt a szíve, amikor a legutóbbi három vb-selejtezőn mindössze három pontot szerzett Marco Rossi együttese.

Kalmár Zsolt: Újra össze kell szokni a csapatnak, nem lesz könnyű, de jó felmérés lesz a Slovan elleni meccs
Fotó: Cséfalvay Á. András

"Most belekerültünk egy gödörbe, de ebből szerintem könnyen ki fogunk tudni jönni. Párszor átéltem már, hogy vannak olyan meccsek, olyan hónapok, hogy nem úgy megy a játék, és nem jönnek az eredmények, de ebből a csapat ki fog jönni - biztos vagyok benne"

- nyilatkozta a Sport 24-nek Kalmár Zsolt.

A bal térdével jól halad a rehabilitáció. 

"Pénteken megyek a doktor úrhoz, ha minden rendben lesz, akkor jövő héten elkezdhetem már a lassú kocogást."

A DAC labdarúgója napi három-négy órát gyógytornázik, és a bal combizma mellett a lelke is épül, merthogy igencsak megviselte ez a háromnegyed éves kihagyás. 

"Elég kemény volt mentálisan, hogy felfogjam, mi történt, hiszen azért egy Eb-t kihagytam, pedig nagyon jó szezonom volt ahhoz, hogy a karrieremben továbbléphessek. Ez egy kemény időszak volt a számomra, de novemberben-decemberben már a labdás edzéseket is el tudom kezdeni, jól haladok és jól érzem magam."

Kalmár nagyon örül, hogy a DAC-hoz érkezett Paksról Hahn János és az utánpótlásból a 18 éves Szendrei Ákos, így most már öt magyar erősíti a csapatot.

A DAC jelenleg hatodik helyen tanyázik, hétvégén a nagy rivális, a listavezető Slovan lesz az ellenfele.

"Itt is hullámvölgyben van a csapatom, nem nagyon kezdtük jól a bajnokságot, a cél pedig, hogy az első háromban benne legyünk, és elérjük az európai kupaporondot. Újra össze kell szokni a csapatnak, nem lesz könnyű, de jó felmérés lesz a Slovan elleni meccs. Fontos lenne, hogy megnyerjük, hiszen akkor közelebb kerülnénk hozzájuk." - 

nyilatkozta. 

DigiSport/para