Kalmár Zsolt: "Ez karrierem legnagyobb sikere"

A DAC csapatkapitánya az izlandiak elleni győzelemről és az Eb-részvételről nyilatkozott a sárga-kékek hivatalos oldalának.

Kalmár Zsolt: "Ez karrierem legnagyobb sikere"
Fotó: mlsz.hu

„Ez a karrierem legnagyobb sikere! Nagyon örülök, hogy kint vagyunk az Eb-n, óriásit küzdött és játszott a csapat. Az első 10 percet leszámítva végig uraltuk a mérkőzést és megérdemelten vagyunk ott. Azt gondolom, hogy a jobbik csapat jutott tovább” – nyilatkozta a DAC honlapjának a csütörtök esti Magyarország-Izland (2:1) Eb-pótselejtező után Kalmár Zsolt, a sárga-kékek csapatkapitánya, aki a 61. percig volt a pályán. Schäfer András ezúttal a cserepadon izgulta végig a találkozót.

A 25 éves középpályás azt is elárulta, hogyan élték meg a játékosok Marco Rossi hiányát. A DAC egykori vezetőedzője és a jelenlegi magyar szövetségi kapitány ugyanis pozitív koronavírus-tesztet produkált a találkozó előtti napon. „Megdöbbentve fogadtuk a hírt mikor kiderült, hogy a mester elkapta a vírust. De folyamatosan kapcsolatban voltunk vele, és minden utasítását követtük. Tegnap nem csak magunkért, hanem egész Magyarországért és minden magyarért játszottunk, köztük az egészségügyi dolgozókért, akik minden nap nagy harcot vívnak. Remélem, mindenkinek nagy örömöt tudtunk szerezni ebben a nehéz időszakban!” – mondta Kalmár Zsolt.

Ezúttal nem maradt túl sok idő a felhőtlen örömre, hiszen a novemberi válogatott szünetben további két fontos találkozó vár a magyar nemzeti tizenegyre. Vasárnap Szerbiát, szerdán pedig Törökországot fogadja a Nemzetek Ligája utolsó két játéknapján. „Fontos mérkőzések lesznek ezek is, hiszen van esélyünk, hogy megnyerjük a csoportot es feljussunk az A-ligába, ahol még jobb csapatokkal találkozhatnánk.”


(dac1904.sk)