*á.š Joao Janeiro a DAC új vezetőedzője | DAC

Joao Janeiro a DAC új vezetőedzője

João Pedro de Oliveira Janeiro lett a DAC új vezetőedzője. A 40 éves portugál szakember a Kisvárdától érkezik Dunaszerdahelyre, és a szezon végéig ír alá szerződést a sárga-kékekkel, további egyéves opcióval.

Joao Janeiro a DAC új vezetőedzője
Fotó: Koncz György / Nemzeti Sport

João Janeiro az Európa-ligába jutott portugál CF Belenensesnél volt segédedző és játékosmegfigyelő, az Estorilnál pedig elemzőként és ellenfélmegfigyelőként tevékenykedett. Korábban Marcelo Bielsa segítőjeként is dolgozott, a játék alapjait pedig a labdarúgás egyik legnagyobb alakjától, Johan Cruyfftól tanulta. 2018 és 2020 között Szegeden, idén májustól a Kisvárdánál dolgozott, amellyel az elmúlt hétvégéig óriási meglepetésre az NBI listavezetője volt.

„Nagyon büszke vagyok, hogy egy DAC-szintű klub érdeklődik irántam. A dunaszerdahelyi egy jól szervezett klub, ami azzal a reménnyel tölt el, hogy ez egy sikeres együttműködés lesz. Boldog vagyok, hogy eredményesen zárultak a tárgyalások, és alig várom, hogy munkába állhassak az új csapatomnál. Egy labdarúgó klub jó működéséhez elengedhetetlen, hogy mindenki egy irányba tartson. Mindenki egyformán fontos ahhoz, hogy elérjük a céljanikat” – nyilatkozta a DAC honlapjának az új vezetőedző.


(dac1904.sk)