*á.š Ismét megrendezték Dunaszerdahelyen a MOL Kukkonia Kupa Ifjúsági Tornát | DAC

Ismét megrendezték Dunaszerdahelyen a MOL Kukkonia Kupa Ifjúsági Tornát

Idén októberben ismét megrendezésre került a MOL Kukkonia Kupa Ifjúsági Torna, melynek köszönhetően több mint száz ifjú labdarúgó látogatott el hozzánk. A tornát a Puskás Akadémia növendékei nyerték.

Ismét megrendezték Dunaszerdahelyen a MOL Kukkonia Kupa Ifjúsági Tornát
Cséfalvay András felvételén a résztvevők tablója

A koronavírus okozta egy éves szünet után idén a hatodik évaddal tért vissza régiónk egyik legrangosabb ifjúsági tornája, az U19-es kategória számára rendezett MOL Kukkonia Cup. Idén négy ország hat csapata harcolt a serlegért október 6. és 10. között a MOL Akadémia pályáin: a hazai DAC U19-es csapata mellett Szlovákiából a Spartak Trnava, Magyarországról a Puskás Akadémia és a Ferencvárosi TC, Horvátországból az NK Osijek, Szerbiából pedig az FK Bačka Topola korosztályos csapatai mérkőztek meg a végső sikerért.

A Csallóköz Területi Turisztikai Szövetség (OOCR) tajgainak részvételével  megrendezett torna nem titkolt célja, hogy a sportolási- és versenykörülmények biztosítása mellett közösségi-kulturális programok valósuljanak meg az ide látogató hazai és külföldi vendégek számára, valamint, hogy a szövetség tagjai által a régió turisztikai szolgáltatásai (a szálláshelyek, a gasztronómia, vagy éppen a helyi fürdők) népszerűsítve legyenek.

A tornát a DAC labdarúgóklub a Kukkonia polgári társulással együttműködve élesztette fel még 2015-ben és keresztelte el MOL Kukkonia Cup-nak, ami idén a Slovakia Tourism által a Közlekedési és Fejlesztési Minisztérium pénzügyi támogatásával került megrendezésre.

„A cél az volt, hogy ilyen módon fogjuk össze a szélesebb régió kiemelkedő utánpótlásegyütteseit és egy profi környezetben biztosítsunk számukra lehetőséget, hogy kölcsönös tiszteletben és a labdarúgás örömével karöltve összemérjék tudásukat és ismerjék meg Csallóközt” – mondta el Jan Van Daele, a DAC 1904 sportigazgatója.

„A tornára ellátogató fiatalok az itt töltött idő során nem csak sportoltak, hanem különböző regenerációs és közös turisztikai programokban is részesültek. Ezáltal jobban megismerték a régiónkat is” – tette hozzá Dóka Tímea, a Kukkonia Polgári Társulás elnöke.

A tornának köszönhetően több mint száz külföldi ifjú labdarúgó látogatott el Csallóköz szívébe, és élvezte a korszerűen felépített MOL Akadémia, valamint Dunaszerdahely város által nyújtott turisztikai szolgáltatások előnyeit. Így jutottak el a dunaszerdahelyi Thermalparkba vagy a DAC otthonául szolgáló MOL Arénába és kóstolhatták meg a helyi gasztronómia különlegességeket. A torna következő alkalommal a tervek szerint 2022 nyarán kerül ismét megrendezésre.

 

Az idei győztes a Puskás Akadémia lett, miután a Topola ellen vívott döntőben 4:3 arányban diadalmaskodott. A DAC U19-es csapata a 3. helyért megrendezett helyosztón büntetőkkel legyőzte a nagyszombat együttesét, így végül a bronzérmet sikerült megszereznie.

(-)