Hibaüzenet

Notice: unserialize(): Error at offset 22 of 27 bytes in variable_initialize() (line 935 of /var/www/parameter.sk/web/includes/bootstrap.inc).

Ír középpályás érkezik a DAC-hoz

A naptári év végéig tartó vendégjátékra érkezik Connor Ronan, a Wolverhampton 20 éves középpályása a DAC-hoz.

Ír középpályás érkezik a DAC-hoz
Forrás: fcdac.sk

A DAC-nál folytatja Connor Patrick Ronan, a Wolverhampton játékosa és az ír U21-es válogatott tagja. A két klub megegyezése alapján 2019 végéig szerepel Dunaszerdahelyen vendégjátékon.

Connor Ronan 1998. március 6-án született az angliai Rochdale-ben. Fiatalkori éveit a Bury FC-nél, a Rochdale AFC-nél és a Wolverhampton Wanderersnél töltötte. Angliai születésű játékosként először az ottani U17-es válogatottban szerepelt, később pedig úgy döntött: elődei szülőhazáját szeretné képviselni. Az ír válogatottban szerepelt az U17-es, U19-es és U20-as csapatokban, jelenleg pedig az U21-es keret tagja.

A jó lövéssel rendelkező támadó középpályás nagyon jól átlátja a pályát, és több poszton is szerepelhet, beleértve a szélső és a támadó pozícióját is. A Wolves A-csapatában összesen 13 alkalommal lépett pályára. Az előző szezonban, amelynek végén a csapat feljutott az élvonalba, 3 bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget, a ligakupában pedig a Manchester City ellen is pályára léphetett. Christián Herc korábbi csapattársa a farkasok U23-as gárdájában az utóbbi őszi szezont vendégjátékosként a harmadik ligában szereplő Walsall FC-nél töltötte, ahonnan anyaegyesülete visszahívta a felkészülési időszakra, majd pedig egy évre Dunaszerdahelyre küldte.

Ronan lesz a klub első brit futballistája.

„Olyan erősítést kerestünk, aki képes a középpálya több pozíciójában is játszani, így nagy örömünkre szolgál, hogy Connor a DAC mellett döntött. Sok szerencsét kívánok neki az első, Egyesült Királyságokon kívüli futballkalandjához” – nyilatkozta az fcdac.sk-nak a klub sportigazgatója, Jan Van Daele.


(fcdac.sk)