*á.š Íme, a DAC téli felkészülésének a programja | DAC

Íme, a DAC téli felkészülésének a programja

A koronavírus is beleszólt a DAC téli edzéstervébe, a csapat így kizárólag hazai környezetben fog készülni a tavaszi idényre.

Íme, a DAC téli felkészülésének a programja
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

A Senica elleni győzelemmel a DAC számára is lezárult a 2020/21-es szezon őszi része. Közvetlenül a találkozó után a játékosok megkezdték a nagyjából háromhetes téli szünetet, amelyre az edzői stáb egyéni edzésterveket is készített számukra. A tavaszi szezonra való felkészülés 2021. január 7-én, csütörtökön rajtol el. Aznap 16 órakor tartja Bernd Storck az év első gyakorlását.

Az előző évektől eltérően a csapat felkészülése kizárólag hazai környezetben fog zajlani. „A koronavírus beleszólt a terveinkbe, ezért most kimarad a programból a törökországi edzőtábor. Ráadásul az akadémiánkon minden feltétel adott ahhoz, hogy a csapat zavartalanul tudjon készülni a tavaszi folytatásra” – magyarázta Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Ami a felkészítési mérkőzéseket illeti, egyelőre csak a legelső biztos, amelyen január 16-án, szombaton a DAC a szlovák U21-es válogatottat fogadja a MOL Akadémián.

A tavaszi idény nyitófordulójában 2021. február 13-án, szombaton a Trenčín vendégeként lépnek pályára a sárga-kékek.


(dac1904.sk)