Íme, a DAC 2023-as nyári felkészülésének a menetrendje

A sárga-kékek június 9-én, pénteken kezdik meg a 2023/24-es új szezonra való felkészülést.

Íme, a DAC 2023-as nyári felkészülésének a menetrendje
Fotó: Cséfalvay Á. András

Szombaton a Banská Bystrica elleni mérkőzésen győzelemmel búcsúzott a DAC az ezüstérmes idénytől. A meccset követő közös vacsora után elkezdődött a pihenés a csapat számára, amely csaknem három hétig tart.

Az első edzésre ugyanis június 9-én, pénteken gyűlnek össze a sárga-kékek a DAC akadémiáján. „Néhány játékosunkat érinteni fogja az asszociációs időszak, amelyre reagáltunk és ők néhány gyakorlást labdával is abszolválnak majd, hogy ne egyenesen a pihenőidőszakukat és a futógyakorlatokat követően utazzanak a nemzeti csapataikhoz. A felkészülés elején tesztelésnek vetjük alá a labdarúgókat, majd érdekes felkészülési találkozókat sikerült lekötnünk különféle külföldi együttesek ellen. Szeretnénk csúcsformában lenni az új szezonra” – árulta el Adrian Guľa vezetőedző.

A nyári felkészülés kizárólag hazai környezetben zajlik és mind az öt tervezett barátságos mérkőzést is Dunaszerdahelyen abszolválják. Ezeken sorrendben a Pohronie, a Brünn, a bukaresti Rapid és a Wisla Plock lesznek az ellenfeleik. A főpróbára július 4-én, kedden kerülne sor – a nagynevű külföldi ellenféllel már csak apróságokban kell megegyezniük.

Az első tétmérkőzést július 13-án játsszák az Európa Konferencia Liga 1. selejtezőkörében; a visszavágót egy héttel később rendezik. Az ellenfél kiléte és a meccsek sorrendje (otthon-idegenben) a június 20-i, keddi sorsolást követően lesz ismert.

(1/2) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: