Így reagáltak a DAC-nál az Európa-liga 2. selejtezőkörének sorsolására

A DAC vezetőedzője és játékosai is örülnek annak, hogy cseh ellenfelüket hazai pályán fogadhatják.

Így reagáltak a DAC-nál az Európa-liga 2. selejtezőkörének sorsolására
Fotó: Cséfalvay Á. András

Hétfőn délután az UEFA nyoni központjában tartották meg az Európa-liga 2. előselejtezőjének sorsolását, amely alapján a DAC a cseh FK Jablonec gárdájával mérkőzik meg 2020. szeptember 17-én, csütörtökön a MOL Arénában. A továbbjutás egy találkozón dől el. Hogyan reagált a DAC csapata a sorsolás eredményére?

Bernd Storck, vezetőedző: „Elsősorban annak örülök, hogy hazai környezetben lépünk pályára és nem kell az ellenfélhez utaznunk. Ennek ellenére egy kemény összecsapás vár ránk. Inkább az ellenfél a továbbjutás esélyese, hiszen a cseh élvonalat magasabban értékelik a szlováknál és ellenfelünk az élcsapatok közé tartozik hazája bajnokságában. Viszont mindenképpen megküzdünk a továbbjutásért. Nemcsak a hazai pálya előnyét, hanem a szezoneleji jó formánkat is ki szeretnénk használni.”

Kalmár Zsolt, csapatkapitány: „Éppen ebédeltünk a válogatott összetartáson, de a telefonomon keresztül igyekeztem figyelemmel követni a sorsolást. Őszintén szólva, szerettem volna elkerülni a Baselt, mert a svájciak rendkívüli rutinnal rendelkeznek az európai kupasorozatokban. Azt gondolom, hogy jó ellenfelet kaptunk, de mindenképp szeretnénk továbbjutni. Kifejezetten örülök annak, hogy hazai pályán játszhatunk. Nehéz meccset várok, még ha nem is vagyok tisztában a Jablonec játékstílusával, de a cseh labdarúgás mindig is a kemény, harcos stílusáról volt ismert. Eddig még nem futballoztam cseh csapat ellen, izgatottan várom már az összecsapást.”

Dominik Kružliak: „Az interneten követtem a sorsolást. A második selejtezőkörben már nem várhatunk könnyű ellenfelet. Főleg annak örülök, hogy otthon játszunk, ami komoly előnyt jelenthet számunkra. A Jablonec egy ténylegesen nehéz ellenfél, amely a kiváló cseh ligában mindig a dobogós helyekért küzd. Bízom benne, hogy a hazai pálya előnye segít nekünk. Kiegyenlített összecsapást várok, minden a pályán dől majd el. Még sohasem futballoztam a Jablonec ellen, de Rózsahegyen sok felkészülési mérkőzést abszolváltunk cseh csapatokkal szemben. Az ottani élvonal valamivel erősebb a mienknél, így nem lesz könnyű dolgunk.”

Jannik Müller: „A telefonon keresztül élőben néztem a sorsolást, és rögtön hívtam az édesapámat, aki meg szerette volna tudni az ellenfelünk nevét. Boldogok vagyunk, hogy hazai pályán futballozhatunk. Főleg a Baselt szerettük volna elkerülni, ami sikerült is, így összességében elégedettek lehetünk a sorsolással. A földrajzi közelség miatt a Drezdával sok felkészülési mérkőzést vívtunk cseh együttesekkel. A bajnokságuk minőségibb a szlováknál, így fizikailag mindenképpen egy kemény összecsapás lesz. Igaz, hogy nem ismerjük még a játékstílusukat, de az edzői stáb egész biztosan jól felkészít minket ellenük.”

Martin Jedlička: „A sorsolást a válogatottbeli csapattársaimmal követtem ebéd közben, többek között azzal a Libor Holíkkal, aki a Jablonec futballistája, így találkozom majd vele a pályán. Örülök a sorsolásnak, mert pont a Jablonec gárdáját szerettem volna megkapni és már a válogatottbeli társaimmal el is kezdődött egymás heccelése. Mindenképpen egy nehéz összecsapás lesz, mert ellenfelünk immár több szezon óta a bajnokság élcsapatai közé tartozik és képes egyenrangú ellenfele lenni a Plzeň, a Sparta vagy a Slavia csapatainak. Felnőtt szinten még nem volt lehetőségem megmérkőzni velük.”

Andrej Fábry: „Az interneten néztem élőben a sorsolást. A Jablonecet kívántam ellenfelünknek, mivel az egykori klubomról van szó. Örülök, hogy teljesült a kívánságom. Az ellenfél minőségi együttes, jó futballt játszik, a szezon előtt erősített is, így semmiképpen sem lesz könnyű dolgunk. Viszont jó formában vagyunk és bízom benne, hogy ha képesek leszünk megismételni az eddig mutatott teljesítményünket, akkor kiharcoljuk a továbbjutást. Közvetlenül a sorsolás után egy barátom már írt is Jablonecből, így biztosan lesznek kölcsönös heccelések.”


(dac1904.sk)