Így búcsúzott a DAC-tól Eric Davis, a klublegenda (FOTÓK)

Eric Davis nyolc tartalmas esztendő után távozik a dunaszerdahelyi DAC-tól.

Így búcsúzott a DAC-tól Eric Davis, a klublegenda (FOTÓK)
Eric David utolsó percei a dunaszerdahelyi MOL Arénában - A fotóra kattintva KÉPGALÉRIA nyílik! (Fotók: Paraméter)

A panamai hátvéd a besztercebányaiak ellen 1:0-ra megnyert szezonzáró mérkőzésen lépett pályára utoljára DAC-mezben. Az összecsapás végén lecserélték, ekkor az egész csapat sorfalt állt neki, és együtt búcsúztak el a játékostól, aki aztán a meccs végeztével a szurkolóktól is megkapta a neki járó, kiérdemelt ünneplést és búcsúztatást. 

Kapcsolódó cikkek:

FC DAC 1904 – MFK Dukla Banská Bystrica 1:0 (KÉPGALÉRIA)

Fortuna Liga: FC DAC 1904 – MFK Dukla Banská Bystrica 1:0 (Online)

A kiváló bal lábbal rendelkező 32 éves Eric Davis hátvéd 2015 szeptemberében érkezett a dunaszerdahelyi klubhoz, és rövid idő alatt nemcsak a sárga-kékek, hanem az egész élvonal egyik legmeghatározóbb játékosává nőtte ki magát. Erről az a tény is árulkodik, hogy a 2017/18-as, a 2018/19-es és a 2019/20-as szezon Legjobb tizenegyébe is bekerült. A 2018-as oroszországi FIFA világbajnokságon a Fortuna Liga egyetlen labdarúgójaként képviselte a honi élvonalat, ezzel ő lett a DAC történelmének mindössze a második olyan játékosa Fieber Péter (1990) után, aki felnőtt világbajnokságon vehetett részt.

Davis 163 bajnoki mérkőzésen viselte a DAC mezét, amivel az idevonatkozó klubrangsor 6. helyén áll. Ezeken 18 gólt szerzett. Az európai kupaporondon 10 találkozón 1 találat szerepel a neve mellett.

Idén júniusban lejár a szerződése a klubbal, amelyet közös megegyezés után nem hosszabbítottak meg.

(parameter/fcdac.sk)