Huszonkilenc játékossal kezdte meg a téli felkészülést a DAC (FOTÓK)

A DAC játékosainak 34 napnyi pihenő után csütörtökön véget ért a téli szünet.

Huszonkilenc játékossal kezdte meg a téli felkészülést a DAC (FOTÓK)
Fotók: Cséfalvay Á. András - további képekért kattints!

Az idény tavaszi felére való felkészülés első napján 29 futballista jelentkezett a MOL Akadémián, közülük három kapus. A pravoszláv karácsony miatt Veszelinov Dániel, Željko Gavrić, és Nikola Krstović csak vasárnap csatlakoznak a csapattársakhoz, míg Andrija Balić betegség miatt hiányzott. Közös megegyezéssel Andrejs Ciganiks távozott, aki időközben aláírt a Widzew Łódź együtteséhez.

Ellenben a téli felkészülés első napjától a csapattal edz a két új szerzemény, Ioannis Niarchos és Alejandro Mendez. Az első csapatnál Szolgai Máté és Csóka Bálint is lehetőséget kapott Somorjáról, akárcsak az akadémia növendéke, Dušan Fančovič. Csütörtöktől a sárga-kékekkel készül a DAC közösségébe tartozó Csinger Márk. A tehetséges tizenkilenc esztendős középső védő ősszel Győrben szerepelt vendégjátékon.

A játékosok egyéni edzésterveket kaptak a pihenőnapokra, amelyek teljesítését az edzői stáb folyamatosan ellenőrizte. Az első gyakorlást követően pénteken a belépő mérések következnek.

„Az első héten tesztelések várnak ránk és az edzésfolyamatra való fokozatos ráhangolódás. Kezdetben hazai környezetben edzünk, ahol kiválóak a körülmények a minőségi munkára. Január végén-február elején a horvátországi Umagba utazunk összpontosításra, ahol felkészülési mérkőzések is várnak ránk. A Koper elleni főpróbát is ott, a stadionjukban abszolváljuk. Az edzéseken és a felkészülési mérkőzéseken kívül a játékosok csapatba való beépítése is fontos lesz. Bízunk benne, hogy a teljesítményünk tovább fejlődik” – mondta Adrian Guľa vezetőedző.

A felkészülési összecsapások menetrendje is teljessé vált, amelybe az ukrán élvonal 12. helyezettje, a Ruch Lviv is csatlakozott. Az említett gárda lesz a DAC első ellenfele az umagi összpontosításon.
 

A 2023. január 5-i első edzésen résztvevő játékosok: Ricardo, Trnovský, Petráš – Brunetti, Muhamedbegovic, Kružliak, Szolgai B., Blackman, Davis, Kachút, Risvanis, Pinto, Fazlagić, Dimun, Veselovský, Andzouana, Kalmár, Ramadan, Káčer, Szánthó, Nebyla, Moumou, Leginus, Niarchos, Mendez, Csóka, Csinger, Szolgai M., Fančovič.
 

Hiányzók:
Veszelinov, Gavrić, Krstović – meghosszabbított szabadság
Balić – betegség
Ciganiks – a szerződés felbontása
 

A DAC 1904 téli felkészülésének menetrendje:
2023. január 5.: a 2023-as év első edzése
2023. január 14.: DAC 1904 - Soroksár SC (DAC Akadémia)
2023. január 21.: DAC 1904 - MTK Budapest (DAC Akadémia)
Január 25 – február 4.: horvátországi összpontosítás, három felkészülési találkozó
2023. január 28.: DAC 1904 - Ruch Lviv (Umag)
2023. január 31: DAC 1904 - NK Celje (Umag)
2023. február 3.: DAC 1904 - FC Koper (Koper)


(dac1904.sk)