Huszonkét játékossal kezdte meg a téli felkészülést a DAC

Csütörtökön délután elkezdődött a DAC téli felkészülése Bernd Storck vezetőedző alatt.

Huszonkét játékossal kezdte meg a téli felkészülést a DAC
Fotó: dac1904.sk / Cséfalvay Á. András

22 nap elteltével ma a MOL Football Academy főépületében jöttek össze a sárga-kékek, hogy elkezdjék a 2020/21-es szezon tavaszi felére való felkészülést, amelynek az ezüstérmes pozíciójából vágnak neki, méghozzá azzal a céllal, hogy megszorongassák a listavezető pozsonyi Slovant.

Bernd Storck vezetőedzőnek három kapus és tizenkilenc mezőnyjátékos állt rendelkezésére a nyitótréningen. Eric Ramirez és Danylo Beskorovainyi az elkövetkező napokban, Eric Davis pedig nagyjából egy hónap múlva csatlakozik az együtteshez. A hosszantartó sérülését követően immár Vida Máté is a társakkal készül. Schäfer András, aki a tavalyi év végén átesett a koronavírus-fertőzésen, szintén visszatért az edzésfolyamatba.

Új arc a Somorjáról érkezett 19 éves támadó, Brahim Moumou, pénteken pedig Abdulrahman Taiwo is csatlakozik az együtteshez, aki ősszel Nagymihályban szerepelt kölcsönben. Ez idáig nem történt több játékosmozgás – az őszi keret egyben maradt, az erősítéseken pedig intenzíven dolgozik a klubvezetés.

„Eric Davis kivételével, aki a héten sikeres műtéten esett át Panamában, mindegyik játékost visszavárjuk. Eric nagyjából négy hét múlva térhetne vissza. A koronavírus miatt kisebb fennakadások voltak a tengerentúli repülőjáratokkal, ezért Eric Ramirez csak vasárnap érkezik. Tisztában vagyunk vele, hogy néhány futballistánkért más klubok is érdeklődnek, de eddig nem érkezett semmilyen konkrét ajánlat. Szeretnénk egyben tartani a gárdát. Davis sérülése miatt elsőrendű célunk egy minőségi balhátvéd szerződtetése” – árulta el Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Az összejövetel elején a játékosok Covid-teszten estek át, teljesítették kötelezettségeiket a média felé, majd meghallgatták Bernd Storck vezetőedző és Világi Oszkár klubtulajdonos beszédét. Ezt az év első edzése követte, amely a konditeremben vette kezdetét, ahonnan a labdarúgók átmentek a MOL Akadémia kiválóan előkészített és fűtött, természetes borítású pályájára. Ahogy az ismert, az egész téli felkészülés hazai környezetben zajlik majd, ahol megvan minden, amire csak a csapatnak szüksége lehet.

Az edzői stábban történt egy változás. Martin Raška távozását követően a 34 éves Nico Pellatz lett az új kapusedző, aki az elmúlt másfél esztendőben a Berliner SC együttesénél dolgozott ugyanebben a szerepkörben. Pellatz az aktív játékos-pályafutása során Németországban a Hertha Berlin, a Werder Bréma, a Dinamo Drezda, a Viktoria Köln és a Wolfsburg, Cipruson az Apollon Limaszol, Hollnadiában a Den Haag, az Excelsior és a Sparta Rotterdam kapuját védte.

Ami a felkészülési találkozókat illeti, a 21 éven alatti szlovák válogatott lemondott összetartása okozott komplikációkat, így a velük vívandó mérkőzést törölni kellett január 16-án. Az ekkorra, de a más időpontokra lekötött találkozók szervezése is folyamatban van, ám a helyzetet lényegesen befolyásolják a karanténelőírások. Eddig mindössze a magyar második ligás ETO Győr elleni találkozó biztos, amely január 23-án, 14 órai kezdettel kerül megrendezésre a MOL Akadémián.

A DAC első edzésnapján részt vettek:
Jedlička, Száraz, Veszelinov (kapusok) - Blackman, Kružliak, Mendez, Müller, Balić, Fábry, Friede, Kalmár, Nebyla, Njie, Schäfer, Andzouana, Divković, Malý, Sharani, Vida, Sommer, Nicolaescu, Moumou (mezőnyjátékosok)

Hiányzók:
Ramirez, Beskorovainyi – később csatlakoznak
Eric Davis – sérülés

Érkezők:
Brahim Moumou – Šamorín, szül. 2001.05.06
Abdulrahman Taiwo – Michalovce, kölcsönjáték után, szül. 1998.08.05.

Távozók:
senki

Edzői stáb:
Vezetőedző: Bernd Storck
Másodedző: Németh Antal
Kapusedző: Nico Pellatz
Erőnléti edző: Alexander Storck

A téli felkészülés programja:
2021. január 7., csütörtök: a felkészülés kezdete
2021. január 23., szombat 14:00 ó: DAC 1904 - WKW ETO FC Győr (Magyarország, 2. liga)


(dac1904.sk)